De beste anti-veroudert vitaminen voor vrouwen

October 1

De beste anti-veroudert vitaminen voor vrouwen

Veel vrouwen gelijk veroudering met rimpels. Huidveroudering is gerelateerd aan schadelijke moleculen bekend als vrije radicalen die invloed hebben op de structuur van huidcellen, volgens "Huid therapie Letter." Anti-oxidanten zorgen voor bescherming tegen schade door vrije radicalen en bescherming tegen veroudering. De beste anti-veroudert vitaminen voor vrouwen zijn de anti-oxidanten beta-caroteen, vitamine E en vitamine C.

Beta-caroteen

Beta-caroteen is een vorm van vitamine b gevonden in plantaardig voedsel. Het speelt een rol bij de groei en het herstel van lichaamsweefsel, naast het feit dat een antioxidant. Terwijl pure vitamine A in grote doses giftig kunnen, beta-caroteen wordt beschouwd als veilig, volgens het kantoor van Dietary Supplements, omdat de conversie van beta-caroteen naar vitamine A afneemt wanneer winkels vol is.

Wanneer geconsumeerd, wordt beta-caroteen geconverteerd naar retinol. Retinol is een gemeenschappelijk ingrediënt in veel anti-veroudert crèmes gevonden vanwege de mogelijkheid om te voorkomen dat schade door vrije radicalen, neemt nota van de Mayo Clinic. (Voedselbronnen van bèta-caroteen bevatten wortelen, spinazie, meloen en abrikozen.

Vitamine E

Vitamine E is een lipide gebaseerde antioxidant gevonden in de huid, volgens "Huid therapie Letter." Actuele formules van vitamine E beschermt vrouwen huid tegen beschadiging door de zon door te beschermen tegen de ultraviolette B stralen en het verminderen van het aantal cellen van de zonnebrand, volgens de auteurs van "Anti-oxidanten gebruikt in de formuleringen van de huid."

Naast het beschermen tegen beschadiging door de zon, voorkomt vitamine E in combinatie met vitamine C ook afbraak of veroudering van de huid bij vrouwen. Vitamine E supplementen kunnen echter schadelijk zijn voor sommige mensen, zijn volgens Medline Plus. Vrouwen kunnen adequaat hun behoeften via voedsel voorzien. Bronnen van vitamine E zijn plantaardige oliën, noten, zaden en lommerrijke Groenen.

Vitamine C

Vitamine C is belangrijk voor de huid, botten en bindweefsel, meldt Medline Plus. Het speelt een rol in de vorming van collageen en helpt vrouwen huid stevig te houden. Vitamine C is ook beschermend tegen de schadelijke effecten van de zon, volgens de auteurs van "Anti-oxidanten gebruikt in huidverzorging formuleringen."

Vitamine C is een wateroplosbare vitamine en wordt niet opgeslagen in het lichaam; vrouwen moeten eten van levensmiddelen met een hoog vitamine c op een dagelijkse basis om te profiteren van zijn anti-aging eigenschappen. Voedselbronnen voor vitamine C bevatten rode en gele paprika's, papaja, aardbeien en sinaasappelen.


gerelateerde artikelen