Hoeveel calorieën worden verbrand doen verschillende oefeningen?

October 1

Overzicht

Berekening van de hoeveelheid calorieën verbrand tijdens een opgegeven oefening is verre van een perfecte wetenschap. We sluiten kunnen komen, maar het is een schatting. De hoeveelheid calorieën verbrand is afhankelijk van veel factoren, waaronder de intensiteit van het verrichte werk, lichaam, gewicht, efficiëntie van het lichaam/vaardigheid, leeftijd, geslacht, lichaamssamenstelling en grootte.

Oefening

Voor het berekenen van de hoeveelheid calorieën verbrand doen een van de activiteiten hieronder, gebruik de volgende vergelijking:

(Nummer hieronder) * (lichaamsgewicht in ponden) * (tijd in uren) = calorieverbruik

Het volgende is een lijst van de calorieën per uur per pond lichaamsgewicht verbrand tijdens het sporten op een comfortabel tempo:

Badminton: 2.6
Fietsen, 10 mph: 2.7
Dansen, ballroom: 1.6
Dansen, moderne: 2.6
Golf, wandelen: 2.3
Hiking, heuvels: 3.6
Paardrijden, draf: 2.8
Joggen, 6 mph: 4.2
Springtouw: 3.8
Racquetball: 4.1
Roei-machine: 3.1
Scuba duiken: 3.8
Schaatsen, ijs: 2.6
Langlaufen, afdaling: 2.6
Skiën, langlaufen: 3.7
Sneeuwschoen wandelen: 4.5
Voetbal: 3.7
Squash: 4.3
Zwemmen, langzame crawl: 3.5
Tafeltennis: 1.9
Tennis, enkelspel: 2.9
Tennis, dubbelspel: 1.8
Volleybal: 2.2
Wandelen, 3,5 mph: 2.4
Waterskiën: 3.0
Krachttraining: 1.9

Dagelijkse werkzaamheden

Het volgende is een lijst van de calorieën per uur per pond lichaamsgewicht verbrand tijdens dagelijkse activiteiten op een comfortabel tempo:

Landbouw, licht: 2.3
Landbouw, zware: 3.2
Tuinieren, schoffel, graven: 3.2
Hout hakken: 2.3
Paard verzorgen: 3.5
Huis reiniging: 1.6
Dweilen: 1.7
Schilderen, buiten: 2.1
Zagen, met de hand: 3.3
Schrobben van vloeren: 2.9
Sneeuw shoveling, licht: 2.9

Pas op voor rechte nummers

Tabellen en figuren zoals die hierboven een goede schatting van hoeveel calorieën zijn worden verbrand alleen tijdens het uitvoeren van de eigenlijke taak, maar ze doen geen rekening gehouden met de anaërobe aspecten van de oefening en de overmaat postexercise zuurstofverbruik (EPOC). Als voorbeeld, gewicht opleiding lijkt te verbranden minder calorieën dan wandelen, maar gewichtheffers hebben minder vet en zijn beter in vorm (als een algemene regel) dan mensen die gewoon lopen. Er zijn verschillende redenen voor dit, twee waarvan:

• Gewichtheffen bouwt spier, die op zijn beurt stofwisseling van het lichaam basilicum (BMR verhoogt). BMR is de hoeveelheid calorieën die nodig zijn voor het ondersteunen van de basis cellulaire functies. Daarom, wanneer BMR wordt verhoogd, u branden een grotere hoeveelheid calorieën 24 uur per dag.

• EPOC uit Gewichtheffen, sprinten en andere anaërobe activiteiten veroorzaakt verhoogde stofwisseling hierboven rusten niveaus. Dit betekent dat u het verbranden van calorieën nadat u klaar bent deel te nemen aan activiteiten zei.

De meerderheid van de tabellen documenteren calorieën verbrand tijdens de oefening doen geen rekening te houden met deze factoren. De tabellen ook niet ter verantwoording voor de vele variabelen van gewicht opleiding, zoals de hoeveelheid gewicht, compound of meerdere gezamenlijke versus single-joint, de rust intervallen, het aantal sets en herhalingen, en de totale duur van de sessie daarom, werkelijke aantal calorieën verbrand door deel te nemen aan diverse activiteiten, met name die anaërobe in de natuur, is groter dan op een standaard tabel vermeld.


gerelateerde artikelen