Soorten jicht

March 6

Soorten jicht

Overzicht

Jicht is een pijnlijke vorm van artritis in welke scherpe •Uraat kristallen verzamelen in gewrichten. Naast de intense pijn in de gewrichten veroorzaakt jicht treuzelende ongemak, ontsteking en roodheid in de getroffen gewrichten. Terwijl de productie van urinezuur in het lichaam normaal is, zijn •Uraat crystal alleen formulieren vinden plaats wanneer urinezuur niveaus in het bloed abnormaal verhoogde. Er zijn een paar soorten jicht, die, afhankelijk verschillen van of de jicht acute of chronische is, en het lichaamsdeel getroffen. Deze voorwaarde doet zich vaakst voor bij mannen.

Acute jicht

Acute jicht, ook vaak aangeduid als een "aanval van jicht," wordt gekenmerkt door intense en eventueel invaliderende pijn in de aangetaste gewrichten. Volgens een artikel gepubliceerd in 2007 door "American Family Physician", acute jicht kan invloed hebben op één of meerdere gewrichten en veroorzaakt hevige pijn. De pijn vaak begint in de ochtend, escaleert tot het pieken op 24 tot 48 uur en in het algemeen verdwijnt zonder behandeling in vijf tot zeven dagen. De ontsteking van de gewrichten veroorzaakt ze verschijnen rode en gezwollen.

Chronische Tophaceous jicht

Chronische tophaceous jicht wordt gekenmerkt door chronische en terugkerende aanvallen van jicht. In chronische tophaceous jicht storten •Uraat kristallen vaak in het oor, over het puntje van de elleboog en in de vinger gewrichten. Als deze vorm van jicht onbehandeld blijft, kan het aangetaste gewricht beginnen te eroderen en uiteindelijk worden vernietigd. Soms, misschien de getroffen gewrichten lijken er tussen chronische tophaceous jicht en reumatoïde artritis. Echter heeft alleen chronische tophaceous jicht gestort •Uraat kristallen in de gewrichten, die diagnose kunnen bevestigen. Chronische tophaceous jicht ontwikkelt ongeveer 10 jaar na het eerste begin van acute jicht, vooral als de jicht onbehandeld blijft.

Podagra

Podagra is een gemeenschappelijke soort jicht waarbij •Uraat kristallen verzamelen in het grote teen gewricht. In feite, is het eerste teken van jicht in 60 procent van de middelbare leeftijd patiënten dat Jicht ontwikkelen podagra. Deze vorm van jicht wordt gekenmerkt door een pijnlijke, gezwollen en rode grote teen. Af en toe is podagra zo pijnlijk dat mensen met deze vorm van jicht niet zal dragen van de sokken of zelfs laten de teen komen in contact met de lakens.


gerelateerde artikelen