Hoe zijn de banden in World Cup Soccer verwerkt?

April 13

Hoe zijn de banden in World Cup Soccer verwerkt?

Wereld kopje voetbal bestaat uit zowel de groep stadia en de knock-out spelen. Groepen werken veel de zelfde manier als competities, waar de banden worden afgehandeld door te kijken naar de prestaties van een team in alle van haar wedstrijden. Maar het is de knock-out fases waar banden kunnen leiden tot hart-loswringend finales als extra tijd en penalty shoot-outs meespelen.

Groep fase banden

World Cup wedstrijden beginnen met de kwalificatie van de mini-competities, waar de beste teams vooruitgang voor het toernooi. De eerste fase van de beker is ook een mini league, waar competities van vier tegen elkaar een keer spelen en punten zijn gebaseerd op de resultaten. In beide is een gelijkspel één punt aan beide zijden waard.

Groep fase Tiebreakers

Positionering is geregeld via verschillende stropdas-brekende criteria als er een gelijkspel na alle groepsfase wedstrijden hebben gespeeld. Eerst vergelijken ambtenaren doelsaldo (doelpunten minus doelpunten tegen) en doelpunten. De volgende tiebreak is het doelsaldo en doelpunten in head-to-head wedstrijden. Als er nog een gelijkspel, wordt de winnaar willekeurig bepaald.

Knock-out fase Extra tijd

Wanneer de Knockout fase rond komt, proberen de verbonden teams eerst te dingen in "extra tijd". Ze spelen twee helften van een kwartier, met een pauze van vijf minuten tussendoor. Als er een leider aan het einde van "extra tijd", hebben we ook een winnaar. Verleden WK hebben toernooien ook tewerkgesteld de "golden goal" regel, die extra tijd omgebouwd tot een wiegendood eerste-doel-wins-affaire. Deze regel werd afgeschaft in 2004, hoewel sommige hebben gepleit voor zijn terugkeer. Chris Wright van Soccer Lens, citeert bijvoorbeeld de "vermoeiende dirges" van de World Cup van 2004, waar veel teams remise, als bewijs dat het spel moet speelde omhoog kruiden.

Knock-out fase sancties

Als extra tijd eindigt in een gelijkspel, dat is wanneer teams gezicht af in een penalty shoot-out. Ze krijgen elk vijf trappen. Als dat geen winnaar produceert, blijven ze in plotselinge dood. Brengen van een match tot een kick kan worden intens voor spelers en fans. Drew Millard van Vice geniet van de spanning en de zuiverheid van de wedstrijd--één persoon tegen de ander "in een wedstrijd van individuele glorie." Maar niet iedereen is een fan. FIFA-voorzitter Sepp Blatter in 2012 gesteld dat "voetbal niet moet gaan naar een op een. Wanneer het gaat om straf kicks voetbal verliest de essentie."


gerelateerde artikelen