Oefeningen voor mensen met lumbale Radiculopathy

April 28

Oefeningen voor mensen met lumbale Radiculopathy

Lumbale radiculopathy, is een medische aandoening waarbij de wortel van de spinale zenuw gecomprimeerd of geïrriteerd. De symptomen van lumbale radiculopathy zal variëren afhankelijk van de zenuw wortel die is gecomprimeerd, maar ischias het meest voorkomende symptoom van lumbale radiculopathy is. Voorkomende symptomen zijn een pijn die van de lage rug naar de benen, reflex verlies, spier gevoelloosheid of zwakte uitstraalt. Deze aandoening kan worden veroorzaakt een degeneratieve ziekte, een hernia of Spinale stenose. Uw arts of fysiotherapeut zal u adviseren enkele oefeningen die zal stabiliseren van de wervelkolom, verlichten de druk spinale wortel en verminderen de pijn en het ongemak.

Bovenste terug uitbreiding.

Een hernia of uitpuilende schijf kunt comprimeren de wortel van een zenuw of de nervus ischiadicus resulterend in een scherpe pijn die van de onderrug t.o.v. de onderste poot uitstraalt. Extensie oefeningen kunnen verlichten de druk op de zenuw wortel en de bijbehorende pijn en het ongemak te verminderen. Beginnen door te liegen op je buik. Interlock van uw vingers en gesp van uw handen achter uw onderrug. Til je hoofd en borst iets van de grond en houd deze positie gedurende 5 seconden. Geleidelijk verhogen van uw wachtruimte tot 20 seconden en 8 tot en met 10 herhalingen van deze oefening uitvoeren.

Totale terug Stretch

Totaal terug doelstellingen aangescherpt spieren strekken, lost ze en vermindert de druk op de zenuw wortel. Beginnen door te liegen op een vlakke ondergrond. Buig beide knieën en plaats je voeten op de grond. Plaats beide handen achter de rug van je dijen. Breng je knieën richting je borst en breng je bovenlichaam naar voren. Voer een set van 10 herhalingen zo vaak mogelijk per dag zonder overexerting van je rug en meer schade.

Curl-Ups

Lumbale radiculopathy kan worden veroorzaakt door Spinale stenose, een toestand waarin de doorgang voor de rug is beperkt en de zenuw raakt geïrriteerd of gecomprimeerd, wat resulteert in de symptomen van ischias. Flexie oefeningen zijn meestal aanbevolen te verhogen van de grootte van de doorgang en de irritatie op de zenuw wortel te verminderen. Allereerst je rug liggen en buig je knieën. Plant je voeten op de grond en vouw je armen over je borst. Strek je rug door aanbestedende uw lagere buikspieren en het uitvoeren van een krul door het opheffen van uw hoofd en schouder uit de buurt van de grond. Houd deze positie gedurende 2 tot 4 seconden en geleidelijk lager je bovenlichaam naar de beginpositie.

Liggende Piriformis rekken

Een strakke of aanbestedende spier kan leiden tot lumbale radiculopathy en ischias-symptomen. De spieren in de rug uit te rekken, kunnen hamstrings en billen verlichten de druk op de gecomprimeerde zenuw wortel en de bijbehorende symptomen verlichten. Allereerst liggend op je rug met je benen uitgebreid voor je. Buig je been getroffen en plaats beide handen achter de dij van uw been getroffen. Trek uw getroffen knie richting je borst en houd deze positie gedurende 30 seconden. Je been terug naar de startpositie en herhaal deze oefening 10 keer.


gerelateerde artikelen