Symptomen of ziekten met een gebrek aan vitamine K

May 18

Symptomen of ziekten met een gebrek aan vitamine K

Vitamine K is een belangrijke voedingsstof die een rol in de gezondheid van bloed-stolling en bot speelt. Het is zeldzaam dat een tekort in vitamine K. Dit komt omdat vitamine K kan gemakkelijk worden verkregen lommerrijke groene voeding en ook uit bacteriën in je darmen bestaat. tandvlees of de neus. Een tekort kan het gevolg zijn van malabsorptie problemen, coeliakie, cystic fibrosis, ziekte van Crohn ziekte, bloed dunner wordend drugs, of ernstige brandwonden. Voor een gezond lichaam, moeten volwassenen verteren 90 mcg/dag van vitamine K.

Verhoogd bloeden

Een tekort aan vitamine K kan leiden tot een verstoring in het vermogen van uw lichaam te formulier bloedstolsels. Dientengevolge, bent u in gevaar voor overmatig bloeden. Symptomen hiervan kunnen omvatten bloeden in de vorm van neusbloedingen, bloed in uw urine of ontlasting, teerachtig zwarte ontlasting, of zware menstruatie bloeden. Blauwe plekken is ook een teken van bloed stremmen problemen.

Deficiëntie bij pasgeborenen

Pasgeboren baby's die uitsluitend borstvoeding hebben een groter risico op vitamine K-deficiëntie. Dit is omdat moedermelk minder vitamine K in vergelijking met de formule bevat. Pasgeboren baby's kunnen laag in de vitamine K, omdat vitamine K zich over de placenta gemakkelijk verplaatsen kunnen, de baby's intestinale regio bevat geen bacteriën waardoor vitamine K, en ook omdat vitamine K niet volledig functioneel bij pasgeborenen is. Dit kan leiden tot een aandoening genaamd vitamine K deficiency bloeden, of VKDB, waarin de pasgeborene dreigt voor levensbedreigende bloeding. Vanwege dit, moet een injectie met vitamine K, een synthetische vorm van vitamine K, worden gegeven aan alle pasgeborenen in de VS

Slechte bot gezondheid

Je botten vereisen vitamine K om calcium goed gebruikt. Dit is belangrijk omdat calcium helpt bouwen en onderhouden van de sterkte en de integriteit van uw botten. Een hoger niveau van vitamine K in uw lichaam wordt geassocieerd met een grotere botdichtheid, terwijl een lager niveau geassocieerd met osteoporose wordt. Osteoporose, oftewel een bot stoornis gekenmerkt door verzwakte botten, kan een persoon zet verhoogd risico op fracturen en valt.

Voedselbronnen

Om te voldoen aan uw vitamine K aanbevolen dagelijkse inname, vindt u deze vitamine in een supplement of in veel voedingsmiddelen. Raadpleeg uw arts over of een supplement kan u ten goede komen. Goede voedingsbronnen zijn groen, groene groenten zoals boerenkool, raapstelen, broccoli, donker groene sla, asperges, kool en spinazie. De groene kleur in deze plantaardige bronnen is te wijten aan de aanwezigheid van chlorofyl, en dit is de stof waaruit vitamine K. Andere goede bronnen omvatten groene thee en rundvlees lever.


gerelateerde artikelen