Hoe te verwijderen van een teek van haren

June 5

Hoe te verwijderen van een teek van haren

De meeste teken zijn onschuldig, maar sommige teken dragen ernstige ziekten, met inbegrip van de ziekte van Lyme en Rocky Mountain spotted fever. Gebruik insectenwerend middel en het dragen van dat een hoed kan helpen verminderen uw risico op tekenbeten, maar als u tijd in het bos of de velden doorbrengen, het controleren op teken daarna is essentieel. Je haar maakt een grote verbergen plaats voor teken, maar een fijne kam kunt u ter plaatse insecten verbergen in je haar. Als je er een vinden, verwijdert u het snel en volledig.

Stap 1

Deel het haar zodat u duidelijk de hele teek zien kunt. Gebruik een pin of clip te houden het haar terug als u wilt.

Stap 2

Gebruik de schone-tipped pincet te grijpen van de teek door zijn hoofd.

Stap 3

Til de teek direct met de pincet, met behulp van een stevige, gestage beweging. Draai of zet de pincet of niet rock hen heen en weer.

Stap 4

Zet de teek in een plastic zak of plastic container die u kunt zegel strak. De teek zo opslaan dat u laten aan uw arts zien kunt als u geen symptomen geassocieerd met Frühsommer meningo ziekte vertonen.

Stap 5

Was uw handen grondig. Was je haar met shampoo en water.

Stap 6

Een beetje alcohol toepassen op de plek waar de teek was gekoppeld aan je hoofd.

Waarschuwingen

  • Waarschuw een arts als u roodheid merkt of zwelling in het gebied waar de teek was aangesloten, als een uitslag ontwikkelt in de buurt van de beet of op een ander deel van je lichaam na het verwijderen van de teek, of als u symptomen zoals hoofdpijn, vermoeidheid, gezamenlijke pijn of nek en stijfheid terug. Je moet ook een dokter bellen, bent u niet in staat om volledig de teek te verwijderen of als u vermoedt dat de teek kan zijn gekoppeld aan je hoofd gedurende meer dan 24 uur.

Tips

  • Gebruik geen een hete match of vaseline om teken te verwijderen. Deze gemeenschappelijke folk remedie is niet zo effectief als het gebruik van pincet te heffen de teek uit je haar.

Wat die u nodig hebt

  • Fine-tip pincet
  • Container of plastic zakje dat de zeehonden strak

gerelateerde artikelen