Hoe verhoogt een infectie bloedsuiker in diabetici?

April 22

Hoe verhoogt een infectie bloedsuiker in diabetici?

Als een persoon diabetes heeft, is infectie reden tot bezorgdheid. Zelfs dagelijks infecties zoals de gewone verkoudheid kunnen leiden tot de niveaus van de glucose van het bloed te verhogen. Infectie is een uitdaging die zorgvuldige bloed glucose monitoring en goede medische zorg vereist.

Proces

Bij aanrijding door infectie, het lichaam releases stress hormonen die het helpen bestrijden van de infectie, maar op hetzelfde moment leiden tot een stijging van bloed glucose. Insulineresistentie verhoogt ook, veroorzaakt een verdere stijging van de glucoseniveaus door afbreuk te doen aan het vermogen van het lichaam glucose gebruiken voor energie.

Behandeling

Artsen en diabetes opvoeders adviseren hebbend een zieken-dag plan voor het beheer van gemeenschappelijke infecties thuis. Deel van een ziek-dag plan is te weten hoe vaak u uw bloedglucose moet testen als je niet goed voelt. Vraag je arts als je ook testen uw urine voor ketonen wilt wanneer u ziek bent. Verblijf gehydrateerd is belangrijk, omdat uitdroging optreden kan wanneer de niveaus van de glucose van het bloed te hoog zijn. Een ziek-dag plan omvat weten wanneer te bellen met uw arts of proberen dringende medische verzorging, evenals hoe te onderhouden uw gebruikelijke koolhydraat inname als je niet het gevoel dat het eten van uw normale voedingsmiddelen. Als u insuline gebruiken, werken met uw gezondheidszorg team om een plan voor het aanpassen van de dosering te bepalen van verhoogde bloedsuikerspiegel.

Preventie

Sommige studies blijkt dat mensen met diabetes op hoger risico voor bepaalde soorten infecties, zoals urineweginfecties en schimmelinfecties. Bestaande hoge bloed glucoseniveaus in het lichaam creƫren een omgeving waar bepaalde micro-organismen kunnen gedijen. Bovendien diabetes kan leiden tot een persoon te ziek toen ze een infectie, zoals de griep of longontsteking krijgt. Om deze reden, worden de Amerikaanse Centers for Disease Control aanbevelen dat mensen met diabetes gevaccineerd tegen griep, pneumokokken pneumonie en tetanus/difterie.

Meer te leren

U kunt leren over de tekenen en symptomen van de infectie en om een ziek-dag plan uw gezondheid-zorgteam. Raadpleeg altijd uw arts als u vermoedt een infectie dat en voor advies over hoe om te zorgen voor het. Uw arts kan aanbevelen een bezoek met een diabetes opvoeder, die u meer informatie over manieren om te beheren van uw diabetes en een plan helpen kan voor het beheer van bijzondere situaties.


gerelateerde artikelen