Tong symptomen van vitamine tekorten

April 26

Tong symptomen van vitamine tekorten

De gespierde tong functies in kauwen, proeven en slikken. Vanwege zijn bijna continu gebruik overdag, afwijkingen duidelijker geworden zeer snel, waardoor de tong een nuttig marker van de ziekte.

Als je tong toont tekenen of symptomen van een vitamine-deficiëntie, testen zal meestal blijkt dat een van de B-vitaminen als de boosdoener, verklaart MedlinePlus. Minder vaak, niveaus van andere vitaminen die laag ook leiden tot wijzigingen van de mondholte, met inbegrip van de tong.

Glossitis

Verlies van de kleine, franjeachtige projectie op de tong--de papillen--ontwikkelt na een lopende tekort van een van verschillende leden van de B-vitamine familie, verklaart "American Family Physician," in haar editie van maart 2010. Folaat, vitamine B12 en niacine kunnen beweren alle verantwoordelijkheid voor de abnormaal afgevlakte tong genaamd "atrofische glossitis," afhankelijk van de klinische situatie. Als je veganistisch zijn of bepaalde ziekten van het spijsverteringsstelsel zoals ziekte van Crohn, loopt u het risico een vitamine B12-tekort. Alcoholisten ontbreken niacine, een andere B-vitamine die tot glossitis leidt. Een donker rode verkleuring van de tong begeleidt Bvitamine geïnduceerde glossitis. Ter vervanging van de ontbrekende vitamine kunt snelle hergroei van de papillen.

Kloven

Diepe kloven of groeven op het oppervlak van uw tong kunnen wijzen op vitamine A, zoals een mogelijke nutritionele deficiëntie zegt the "Nelson Textbook of kindergeneeskunde." Ongewoon in de Verenigde Staten, lage vitamine A niveaus meer algemeen veroorzaken problemen met de ogen zoals moeite met nachtzicht en een verdikte hoornvlies, verklaart "De Merck Manuals Online medische bibliotheek." Hebt u een stoornis zoals coeliakie spruw, levercirrose of cystic fibrose, kan uw absorptie van vitamine A worden aangetast, wat leidt tot een tekort.

Ulceration

Ernstige tekorten van vitamine C, scheurbuik, leiden tot zweren van de tong. De lippen, binnenkant van de wangen en de keel ontwikkelen ook pijnlijke ulceratie, volgens "Nelson Textbook of kindergeneeskunde." Scheurbuik zweren kunnen bloeden of worden bedekt door een dikke grijze membraan.

De deficiëntie van niacine--vitamine B3--veroorzaakt roodheid van de tong en de pijn in de mond voordat tot ulceratie, volgens "De Merck Manuals Online medische bibliotheek." Het zweren van een tekort van niacine beginnen onder de tong en op de onderlip, dan lopen naar de rest van de mond. In geavanceerde niacine deficiëntie, kunnen de zweren, zoals die van scheurbuik bloeden en aanzienlijke pijn veroorzaken.

Branden en tintelingen

Elke B-vitamine-deficiëntie, maar vooral het B12, kan ook leiden tot branden en prikkeling van je tong, zegt het "American Family Physician."

Omdat branden en alle tong symptomen van vitamine tekorten mogelijk andere oorzaken hebben, u moet altijd het advies inwinnen van een arts wanneer nieuwe of verontrustende gezondheid problemen. Zelfdiagnose met behulp van informatie op het Internet leidt tot gevaarlijke vertragingen in behandeling.


gerelateerde artikelen