Kunt u herstellen myelineschede met dieet?

November 22

Kunt u herstellen myelineschede met dieet?

Hersenen zijn meestal opgebouwd uit vet. De beschermende mantel van neuronen is 70 procent vet. Neuron membranen zijn ook samengesteld uit "een dikke double-layer van vetzuur moleculen," volgens het Franklin Institute Online. Neuronen zijn gewijd aan de mededeling van de hersenen cellen en menselijk gedrag en stemming worden bepaald door hun activiteit. Wanneer de myelineschede zwak als gevolg van misvormingen of ziekte is, kan veel mis gaan met de hersenen. Hoewel er momenteel geen remedie voor de meeste aandoeningen en ziekten veroorzaakt door aantasting van de myelineschede is, kunt u de myelineschede gezondheid bevorderen door het eten van gezonde voeding en met inbegrip van tal van omega vetzuren in uw voeding.

Stap 1

Handhaven van een evenwichtige voeding en eet regelmatig geplande maaltijden gedurende de dag. "Keep een zelfs levering van voedsel in uw systeem," beveelt de North Seattle Community College gezondheid-medische afdeling. Vermijd suiker en bewerkte voedingsmiddelen. Een hersenen-gezonde voeding kan helpen bij het afschrikken van depressie, ADHD, beroerte, kanker, Parkinson, Alzheimer, en andere ziekten en voorwaarden in verband met de verslechtering van de myelineschede, volgens North Seattle Community College gezondheid-medische afdeling en het Franklin Institute Online.

Stap 2

Eet vis ten minste twee keer per week en verhogen van uw inname van andere voedingsmiddelen met omega-3 vetzuren. Houd in gedachten dat de menselijke hersenen meestal samengesteld uit essentiƫle omega-3 en omega-6 vetzuren zijn, maar mensen de neiging om meer levensmiddelen die meestal omega-6 vetzuren eten. Balans omega vetzuren inname door het eten van een verscheidenheid van gezonde voedingsmiddelen. De dezelfde voedingsmiddelen die deel van een hart-gezond dieet uitmaken is ook make-up van een hersenen-gezonde voeding, volgens het Franklin Institute Online.

Stap 3

Kunt u herstellen myelineschede met dieet?

Kies vis hoog in omega-3 vetzuren in maaltijden te nemen. Eet vette vis, zoals makreel, zalm, haring, sardienen, forel en tonijn, voor hoge concentraties omega-3 vetzuren, beveelt de American Heart Association. Neem vis olie supplementen om ervoor te zorgen dat u voldoende omega-3 vetzuren in uw voeding krijgt, maar houd er rekening mee dat er altijd gezonder te verkrijgen van vitale voedingsstoffen uit voedsel.

Stap 4

Voeg meer omega-9 vetzuren aan uw dieet zo goed voor de gezondheid van de bloedsomloop door het consumeren van veel noten, olijfolie en avocado's in uw maaltijden. Deze omega-9-rijk voedsel voorziet oliezuur, een gemeenschappelijke soort vetzuur gevonden in myeline, volgens het Franklin Institute Online. Hoewel omega-9 is normaal geproduceerd door het lichaam, kan je niet genoeg omega-9 als je niet genoeg voedsel eet rijk aan omega-3, volgens de Global Healing Center.

Stap 5

Kunt u herstellen myelineschede met dieet?

Snack op noten, zoals amandelen, pinda's, pecannoten en macadamias, voor de hogere niveaus van oliezuur, volgens het Franklin Institute Online. Maken van guacamole dip, avocado's in salades en andere gerechten, gebruiken en integreren van olijfolie in recepten of dressings mee om meer oliezuur in uw maaltijden.

Waarschuwingen

  • Altijd verwijzen naar lokale en nationale overheid advisories voor bijgewerkte informatie over de besmette vis.

Tips

  • Elimineren door de mens veroorzaakte transvetten uit uw dieet. Volgens de Franklin Institute Online, "transvetten wijzigen hersencellen" en voedsel zoals margarine, friet en aardappelchips bevatten gedeeltelijk gehydrogeneerde olie, d.w.z. transvetzuren, die "communicatie in je hersenen verstoren."

gerelateerde artikelen