Kenmerken van een schizofreen

October 18

Kenmerken van een schizofreen

Een neurologische aandoening gekenmerkt door een onvermogen om te zeggen het verschil tussen realiteit en fabricage, schizofrenie treft 1 procent van de Amerikaanse bevolking, volgens de National Institute of Mental Health (NIMH). De Mayo Clinic merkt op dat de symptomen op verschillende tijdstippen, afhankelijk van het geslacht van de patiënt--tijdens de tieners en 20s bij mannen en in de 20s en 30s bij vrouwen beginnen. Schizofrenie is een chronische aandoening die behandeling gedurende het hele leven van de patiënt vereist.

Verlies van de werkelijkheid

Een kenmerk van een schizofreen is een verlies van de werkelijkheid, die ook een van de positieve symptomen is. De patiënt kan hallucinaties waarin ze ziet of hoort dingen die niet bestaan hebben. Hallucinaties kunnen ook optreden met andere zintuigen, zoals touch. De NIMH voegt toe dat hoorzitting stemmen is de meest voorkomende hallucinatie. Nog een teken van een verlies van de werkelijkheid verkeert wanen--de patiënt houdt een misvatting die kan een gewijzigde perceptie van het leven. De patiënt kan bijvoorbeeld, denken dat ze heeft super bevoegdheden. De Mayo Clinic merkt op dat wanen de meest voorkomende symptoom van schizofrenie zijn.

Stemmingswisselingen

Wijzigingen in stemming en persoonlijkheid kunnen maanden worden voordat de positieve symptomen begint te tonen, de Mayo Clinic notities. De patiënt kan hebben een platte beïnvloeden, lijkt te hebben een gebrek aan emotie. Hij kan ook depressie en stemmingsstoornissen schommels, die in een verlies van motivatie, en eene verwaarloozing van persoonlijke hygiëne resulteren kunnen hebben. De patiënt kan verschijnen oneven aan anderen, die de symptomen van sociale terugtrekking en isolatie verergeren kan.

Gedachte stoornis

Gedachte stoornis wordt beschouwd als een positieve symptoom van schizofrenie, zoals positieve symptomen zijn psychotische gedragingen die normaal niet worden gezien. De patiënt kan hebben ongeorganiseerd denken, waarin ze niet kan gedachten met elkaar verbinden. Dit kan resulteren in vervormde spreken dat is moeilijk voor andere mensen om te begrijpen. Een gedachte stoornis kan ook resulteren in gedachte blokkeren, waarbij de patiënt niet praten halverwege gedachte. De NIMH neemt er nota van dat wanneer een schizofrene patiënt gedachte blokkeren ervaart, ze zegt dat het voelt alsof "de gedachte had genomen uit haar hoofd." De patiënt kan ook make-up betekenisloze woorden.

Bewegingsstoornis

Het vierde positieve symptoom van schizofrenie, bewegingsstoornis wordt gekenmerkt door geageerd en abnormale bewegingen. De patiënt kan ofwel een herhaling van bepaalde bewegingen of katatonie, waarin de patiënt niet verplaatsen of reageren hebben. De NIMH merkt dat katatonie was gemeenschappelijker toen er geen behandelingen van schizofrenie waren.


gerelateerde artikelen