Voedingsmiddelen te vermijden met een slechte lever

June 27

Voedingsmiddelen te vermijden met een slechte lever

Overzicht

De lever serveert een vitale rol in de regulering van de spijsvertering, het uitvoeren van uw stofwisseling en het krijgen van schadelijke deeltjes of chemische stoffen uit je lichaam. Wanneer de lever beschadigd zijn, is het kan niet efficiƫnt dezelfde manier die een gezonde lever kan, waardoor blijvende schade als niet gezorgd is converteren de voedingsstoffen in voedingsmiddelen. Na een voedzaam dieet, terwijl het vermijden van de voedingsmiddelen die doorroeren van de lever, is belangrijk voor het behoud van de gezondheid van de lever en de algehele kwaliteit van leven.

Voedingsmiddelen op basis van dier

Een beschadigde lever is niet correct metaboliseren van eiwitten en het breken van de aminozuren in het lichaam uit eten dierlijk voedsel geproduceerd. Vermijd rood vlees, zoals rundvlees en bison. Ook, moet u elimineren of beperken van de eieren en zuivelproducten die je eet. Zuivel bevatten melk, kaas en yoghurt. Eiwit is belangrijk in de totale voeding, dus kiezen voor mager vlees van pluimvee en niet-vlees eiwitbronnen zoals bonen en noten. U kunt ook overwegen proberen plantaardige producten zoals sojamelk.

Hoge-natrium voedingsmiddelen

Zout bevat natrium, die niet volledig wordt verwerkt door een beschadigde lever. Conserven, soepen, vlees of groenten, inclusief zijn hoog in zout en suiker, waardoor abdominale zwelling en vloeistof bewaren. Na een zoutarm dieet is optimaal voor het voorkomen van verdere leverschade evenals geen onnodige ontsteking. Gebruik knoflook, peper of kruiden om de smaak van voedsel in plaats van zout.

Suikerhoudende voedingsmiddelen

Vermijd suikerhoudende voedingsmiddelen zoals ijs, snoep en taart en zoute voedsel zoals aardappels, chips, die eenvoudige koolhydraten met hoge niveaus van suiker en natrium, respectievelijk. Eet voedsel met een natuurlijke suikers en vezelig koolhydraten, zoals aardbeien, sinaasappelen en appels, om te voorkomen dat ongezonde niveaus van suiker en natrium in je lever.

Alcohol

Afhankelijk van de ernst van de schade aan uw lever, kan een kans voor regeneratie optreden als u zich van alle alcoholhoudende dranken onthouden. Chronisch alcoholisme draagt bij aan het begin van leverschade omdat het remt goede absorptie van voedingsstoffen, dwingen de lever worden giftig. Vermijd het drinken van bier, wijn of champagne, alsmede elke vorm van drank. Neem nota dat sommige over-the-counter pijnstillers ook alcohol, zoals hoestsiroop bevatten.


gerelateerde artikelen