Taurine bijwerkingen

July 17

Overzicht

Taurine, een chemische stof die qua aard voor moleculen die make-up van eiwitten in het lichaam, is een gemeenschappelijk ingrediënt in verschillende '' energy drinks ''. In het lichaam, kan taurine hebben een aantal effecten, variërend van spier functioneert tot het reguleren van de zout evenwicht binnen cellen. Afhankelijk van het merk van de drank, evenals het bedienen van grootte, een energiedrank 1000 milligram aan 2.000 milligrammen taurine kan bevatten, niveaus geeft aan de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid zijn veilig voor consumptie. Inname van taurine, via suppletie of via '' energy drinks '', wellicht positieve bijwerkingen aan uw gezondheid ten goede komen.

Minder insulineresistentie

Een positief neveneffect van taurine is potentiële vermindering van insulineresistentie. Insuline is een hormoon uitgescheiden door de alvleesklier die helpt bij het reguleren van de niveaus van de bloedsuiker in het lichaam. Wanneer insuline in de bloedbaan vrijkomt, bevordert het een verlaging van bloedsuikerspiegel. Individuen met insulineresistentie niet goed reageren op insuline, en hun niveaus van de bloedsuiker hoog blijven, die kan leiden tot ziekten zoals diabetes na verloop van tijd. Een studie gepubliceerd in "Diabetologie en metabole syndroom" in 2010 geeft aan dat suppletie van taurine kan helpen beschermen tegen insulineresistentie bij ratten gevoed een consequent hoge-suiker dieet. Hoewel het effect van taurine op insulineresistentie nog niet bij de mens getest is, kan verder onderzoek verklaren de rol van taurine in de regulering van de bloedsuikerspiegel, insulineresistentie en diabetes.

Verbeterde hartfunctie

Een andere mogelijke bijwerking van taurine inname is verbeterde hart functioneren, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center. Verminderd hart functioneren is een symptoom van hart-en vaatziekten, die tot een afname van de stroom van zuurstofrijk bloed naar de weefsels van het lichaam leidt. Hart-en vaatziekten kan ook leiden tot een aantal andere gezondheidsproblemen, zoals potentieel dodelijke vloeistof opbouw in de longen, wat leidt tot een onvermogen om normaal te ademen. Hoewel de specifieke effecten van taurine op het hart zijn nog niet bekend, geeft UMMC aan dat twee porties 1000 mg taurine per dag verbeteren kunnen de gezondheid en het functioneren van het hart, potentieel verminderen uw risico voor het ontwikkelen van hart- en long problemen in de toekomst.

Bloed dunner

Taurine inname kan ook leiden tot bijwerkingen bloedstolling beïnvloeden of bloedstolling. De dikte van het bloed wordt gedeeltelijk bepaald door cellen genaamd bloedplaatjes, die op letsel in het lichaam reageren door vorming van stolsels en voorkomen overmatig bloeden. Teveel bloedplaatjes in het bloed kunnen leiden tot overmatig bloed verdikking, wat leidt tot de vorming van schadelijke bloedstolsels, terwijl te weinig bloedplaatjes kunnen voorkomen dat de bloedstolling en leiden tot overmatig bloeden na blessure. Een studie gepubliceerd in het tijdschrift "Trombocyten" in 2002 geeft aan dat taurine heeft een effect op het tempo van de klonter vorming — het tarief te verlagen met 10 procent. Hebt u een voorgeschiedenis van bloed stremmen of bloeden stoornissen, moet u een arts raadplegen alvorens inname van taurine regelmatig, zoals taurine inname positieve of negatieve gevolgen voor uw gezondheidstoestand hebben kan.


gerelateerde artikelen