Wat zijn de behandelingen voor een neurogene blaas?

November 21

Wat zijn de behandelingen voor een neurogene blaas?

Neurogene blaas is een neurologische aandoening in welke schade aan de zenuwen die de urineblaas tot een onvermogen om winkel en nietig urine op de normale manier. Dwarslaesie en ziekten zoals de ziekte van Alzheimer, multiple sclerose en diabetische neuropathie kunnen leiden tot neurogene blaas. Symptomen van neurogene blaas zijn vaak urineren in kleine hoeveelheden, genaamd overactieve blaas en moeite initiatiefnemende urination, die wordt aangeduid als underactive blaas. Er zijn voorschriftmedicijnen die deze symptomen kunnen verlichten.

Oxybutynin (Ditropan)

Oxybutynin is een mondelinge recept medicatie voor de behandeling van urine frequentie, urgentie en lekkage neurogene blaas is gekoppeld. Oxybutynin werkt door het ontspannen van de gladde spieren van de blaas waardoor verminderen urinair urgentie en controleren van de frequentie van urine-incontinentie. Patiënten moeten beseffen dat oxybutynin kan leiden tot slaperigheid of wazig zien. Dienovereenkomstig, ze moeten voorzichtig zijn indien het noodzakelijk is om een motorvoertuig te rijden terwijl het nemen van deze drug. Bovendien kunnen oxybutynin verergeren de symptomen van coronaire hartziekte, hartritmestoornissen, hypertensie en vergrote prostaat. Vaak voorkomende bijwerkingen kunnen omvatten obstipatie, droge mond, misselijkheid, duizeligheid, slapeloosheid en huiduitslag.

Tolterodine (Detrol)

Tolterodine is verkrijgbaar op recept in capsule en tablet vorm en kan de behandeling van de symptomen van overactieve blaas zoals incontinentie en de frequentie van de urine. Patiënten moeten niet rijden of doen iets dat volledige alertheid, vereist totdat ze hoe tolterodine zal aangaan weten omdat het leiden slaperigheid of wazig zien tot kan. Ernstige bijwerkingen eventueel abnormale visie zoals moeilijkheid aan te passen aan afstanden, bloedige of bewolkt urine en moeilijk, branderig of pijnlijk urineren. Patiënten die deze symptomen moeten onmiddellijk contact opnemen met hun arts.

Bethanechol (Urecholine)

Artsen schrijven bethanechol voor de behandeling van een neurogene gebrek aan normale blaas spiertonus, dat maakt het moeilijk voor de patiënt om te plassen. Bethanechol is een cholinerge drug die door stimulerende contracties van de blaas werkt, waardoor plassen. Patiënten met een underactive blaas kunnen profiteren van dit medicijn. Mensen met coronaire ziekte, astma of peptic zweren moeten niet bethanechol nemen. Bijwerkingen kunnen zijn maagklachten, hoofdpijn, blozen, malaise en een voorbijgaande daling bloeddruk dat zich voordoet wanneer de patiënt opkomt na zitten of liggen.


gerelateerde artikelen