Ik Drink genoeg Water, maar voel me nog steeds gedehydrateerde

September 19

Ik Drink genoeg Water, maar voel me nog steeds gedehydrateerde

Het is normaal te voelen dorst op verschillende tijdstippen gedurende de dag, vooral na het eten zoute voedingsmiddelen en na het sporten. Volgens Heinz Valtin, M.D., een professor aan Dartmouth Medical School, zult u beginnen te voelen dorst wanneer uw concentratie van bloed met minder dan 2 procent gestegen. Het drinken van een glas water moet verlichten uw dorst in de meeste gevallen. Als u voldoende hoeveelheden water en nog steeds het gevoel van dorst drinkt, moet u wellicht een gezondheidstoestand vereisen medisch evaluatie.

Voedingsmiddelen die leiden overmatige dorst tot

Een zoute of pikante maaltijd eten kan leiden tot een sterke drang om te drinken. Uw nieren reguleren lichaamsvloeistof volume. Zout eten verhoogt de concentraties van natrium in je bloed ten opzichte van water. Water gevonden in en rond uw cellen verplaatst in je bloedbaan te herstellen van de balans van natrium/water. Uw nieren verwijderen het overtollige natrium en water door hen in urine afscheiden. Dit proces veroorzaakt een chemische reactie ter voorkoming van uitdroging door inducerende dorst om te vullen verloren water. Omdat ze iets uw lichaamstemperatuur verhogen, vereist metabolisme van kruidige voedingsmiddelen extra water, dat is de reden waarom kruidig voedsel maak je dorst, volgens "Fysiologische Reviews." Sommige medicijnen kunnen ook leiden tot overmatige dorst, vooral diuretica, fenothiazines en anticholinergics.

Uitdroging

U kunt worden uitgedroogd als gevolg van de oefening, koorts, diarree hebben, het drinken van alcohol of inname van bepaalde medicijnen. Symptomen van uitdroging zijn verminderde plassen, een droge mond, vermoeidheid, hoofdpijn, constipatie en duizeligheid. Als uitdroging vordert, moet u wellicht zeer droge slijmvliezen, geen plassen helemaal, een gebrek aan zweet en snelle hartslag. Ernstige gevallen van uitdroging kunnen veroorzaken schok, toevallen, nierfalen, bewusteloosheid en dood. Het drinken van voldoende vloeistoffen is meestal genoeg om uitdroging, maar als u ziek bent of uitoefening krachtig bij warm weer, u nog steeds uitdroging ervaren kunt te voorkomen.

Diabetes

Een van de eerste symptomen van diabetes is vaak overmatige dorst samen met grote hoeveelheden urine produceren. Andere symptomen van diabetes zijn buitensporige honger, vermoeidheid, verlies en visie veranderingen in het lichaamsgewicht. Soms kunnen deze symptomen komen op zeer plotseling en zonder waarschuwing, volgens de World Health Organization. Niet-gecontroleerde verliet diabetes kan leiden tot schade aan het hart, ogen, nieren en andere lichaamsorganen. Afhankelijk van het type diabetes, kan uw arts voorschrijven ingespoten of orale medicijnen samen met veranderingen in levensstijl, zoals stoppen met roken en afvallen.

Orgel schade en overmatige dorst

Hartfalen voorkomt dat onderhoud van voldoende bloedstroom. De vermindering van bloed volume induceert dorst. Nierfalen veroorzaakt extreme dorst, omdat de nieren niet langer lichaamsvloeistof evenwicht kunnen. Leverproblemen kunnen bloedvaten veroorzaken in de slokdarm te worden vergroot en bloeden. De daling in het volume van bloed veroorzaakt door bloeden, triggers extreme dorst als gevolg van onbalans van de lichaamsvloeistof. Polydipsie, een psychische aandoening die extreme dorst veroorzaakt, heeft vele oorzaken, zoals stress en angst. Als u dorst zonder aanwijsbare reden, spreken met uw arts om het uitsluiten van een medische of emotionele probleem.


gerelateerde artikelen