Symptomen gedurende de menstruele cyclus van 28 dagen

October 10

Symptomen gedurende de menstruele cyclus van 28 dagen

Menstruatie is een cyclus die in het algemeen doet zich elke 28 dagen. Een menstruele cyclus, kortweg een periode duurt gemiddeld overal van drie tot vijf dagen. Gedurende deze tijd werpt een vrouw baarmoederslijmvlies, haar verhindert ze zwanger. Veel vrouw geen problemen hebben, maar er zijn algemene symptomen ervaren tijdens een menstruatie.

Fysieke veranderingen

Veel vrouwen melden dat hun kleding past anders gewoon vóór en tijdens hun periode beginnen. Het is niet ongewoon om te ervaren van opgeblazen gevoel of onverklaarde gewichtstoename van waterretentie, stelt de Mayo Clinic. Sommige vrouwen geven aan dat de zwelling verdwijnt zodra hun periode begint of tegen de tijd dat het eindigt. Ook uw borsten kunnen opzwellen en voel me teder. De Universiteit van Maryland Medical Center geeft aan dat die betrokken zijn bij regelmatige lichaamsbeweging kan helpen voorkomen dat het bescheiden begin van deze symptomen.

Emotionele veranderingen

Veel vrouwen ervaren stemmingswisselingen of wisselende emoties als gevolg van hormonale veranderingen tijdens hun periode. Droevige gevoelens of zelfs depressie zijn vaak voorkomende. Prikkelbaarheid en angst kunnen ook optreden regelmatig. Volgens de Universiteit van Maryland Medical Center, veel vrouwen hebben moeite met concentreren en verliezen tijdelijke interesse in routine of aangename activiteiten---met inbegrip van intimiteit.

Pijn

U misschien voel achy en last van hoofdpijn, rugpijn of maagkrampen. Maagkrampen kunnen in het bijzonder variëren van mild tot ernstig. De Universiteit van Maryland Medical Center adviseert dat over-the-counter medicatie zoals pijnstillers effectief van deze symptomen behandelen kunnen.

Huidaandoeningen

Volgens de Universiteit van Maryland Medical Center, is het gespeculeerd dat hormonale veranderingen zijn wat gevraagd deze symptomen. U kan ontwikkelen een smet of twee, en sommige vrouwen zich zou kunnen ontwikkelen voor een volledige acne breakout. Deze opflakkeringen kunnen traditioneel worden behandeld.


gerelateerde artikelen