Olijfolie en hoge bloeddruk

March 23

Olijfolie en hoge bloeddruk

Hoge bloeddruk treedt op wanneer uw slagaders worden gevuld met plaque van hoge bloed cholesterolniveaus. De vorming van tandplak maakt het moeilijker voor je bloed naar pomp door, dus verhoging van uw bloeddruk. Dingen die je eet kunnen een rol spelen in uw hoge bloeddruk en sommige dingen zoals olijfolie is gebleken dat het vermogen om hoge bloeddruk positief te beïnvloeden.

Basics

Olijfolie bevat grote hoeveelheden van hart gezonde enkelvoudig onverzadigde vetten. Deze gezonde vetten zijn het vaak aanbevolen als onderdeel van een hart-gezond dieet om slechte cholesterolniveaus te verminderen. De sleutel tot het gebruik van onverzadigde vetten te verbeteren van uw gezondheid van het hart is het vervangen van levensmiddelen met verzadigde vetten en transvetten met voedingsmiddelen die meestal onverzadigde vetten bevatten. Door het consumeren van olijfolie, u kunt uw cholesterolgehalte van het bloed verlagen en de afname van de bloedcholesterol kan leiden tot afname van uw bloeddruk.

Onderzoek

Volgens een studie door de Universiteit van Barcelona en gemeld door natuurlijke News, mannen die toegevoegd 25 ml olijfolie aan hun per dieet ervaren een afname van de systolische bloeddruk met maar liefst 3 procent.

Onderzoek uitgevoerd door de Universiteit van Napels en gemeld door International Health News, back-up deze bevindingen. De resultaten van hun onderzoek ondersteund het idee dat de consumptie van olijfolie effectief worden kan in het verlagen van de bloeddruk. De onderzoekers aan de Universiteit van Napels gemeld dat de polyfenolen gevonden in olijfolie kunnen bijdragen aan de bloeddruk verlagen kwaliteiten.

Mediterrane inzicht

Traditionele mediterrane diëten zijn bevonden om te verminderen uw risico om te sterven als gevolg van een cardiovasculaire probleem, merkt MayoClinic.com. Een van de voornamelijk levensmiddelen geconsumeerd in een mediterrane dieet is olijfolie. Mensen die een mediterrane dieet consumeren beperken hun inname van transvetten en verzadigde vetten, maar zij bevorderen de inname van voedingsmiddelen met onverzadigde vetten zoals olijfolie.

Volgens «««MayoClinic.com, de enkelvoudig onverzadigde vetten in olijfolie ook grote hoeveelheden omega-3 vetzuren bevatten en deze vetzuren is gebleken dat uw hart om gezond te houden op een aantal manieren met inbegrip van verlaging van de bloeddruk.

Tips

Er zijn dingen die je doen kunt om te profiteren van de voordelen van olijfolie te verlagen bloeddruk. Met behulp van niet-stick sprays gemaakt met olijfolie om voedsel te houden van het plakken aan de pannen. Gebruik olijfolie in gebakken goederen in plaats van andere oliën. Lichte olijfolie is goed voor bakken goederen omdat het bevat alle nutritionele voordelen, maar een lichter olijfolie smaak heeft. Gebruik olijfolie als een dip voor boter. Meng olijfolie in uw salades. Sprenkel de olijfolie over groenten die u op de grill plaatst. Verspreiding olijfolie op vlees voor het koken van hen.

Waarschuwingen

Het consumeren van olijfolie kan helpen u uw cholesterolniveaus te verminderen, maar het is belangrijk te onthouden dat olijfolie biedt niet een volledige oplossing. Met hoge bloeddruk kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen en zelfs de dood. Het kan dus belangrijk voor u te nemen stappen buiten olijfolie om uw bloeddruk dan te verlagen. Praat met uw arts over uw risico's en of u moet worden het nemen van een medicatie. Ook, verminder je inname van zout, oefening, afvallen en het vermijden van het roken van sigaretten.


gerelateerde artikelen