Vulvodynie dieet

January 29

Vulvodynie dieet

Brandende, stekende en knifelike pijn rond de vrouwelijke vulvaire gebied maakt elke vrouw wanhopig op zoek naar oplossingen. Bekend als Vulvodynie, de voorwaarde kan worden ervaren door maar liefst 16 procent van de vrouwen op enig moment in hun leven en vooral stakingen leeftijden van 18 tot en met 25, volgens gezonde vrouwen. Effectieve behandeling kan ongrijpbare, maar het veranderen van uw dieet kan helpen.

Definitie

Vulvodynie wordt gedefinieerd als "chronische vulvaire pijn zonder een identificeerbare bron," volgens de nationale Vulvodynie Association. De pijn treedt op in of rond de vulva en wordt vaak beschreven als een branderig gevoel of mes-achtige pijn. Symptomen kunnen worden verergerd door druk op het gebied, of van pogingen tot penetratie zoals met tampons of geslachtsgemeenschap of van langdurig zitten of broek te dragen.

Oorzaken en behandelingen

De oorzaak van Vulvodynie is onbekend, en de voorwaarde is alleen gediagnosticeerd zodra alle andere mogelijke oorzaken van de pijn kunnen worden uitgesloten. Behandelingen omvatten advies op huid verzorging gebied, actueel en orale medicatie, fysiotherapie, biofeedback, dieet en soms chirurgie, volgens gezonde vrouwen. Uw arts kan ook voorschrijven dat een laag-oxalaat dieet voor de behandeling van de symptomen.

Lage-Oxylate dieet

Voedingsmiddelen met oxylates en voedingsmiddelen die zeer zuur zijn zijn gekoppeld aan vulvaire pijn en Vulvodynie, volgens gezonde vrouwen. De Dr. Ox Show-rapporten die een lage-oxylate dieet kunnen verlichten symptomen doordat calciumoxalaat kristallen, die vulvaire weefsel, in de urine irriteren kunnen. Artsen schrijven vaak laag-oxalaat diëten om te voorkomen dat nierstenen, evenals.

Hoge-oxalaat voedingsmiddelen

Een lage-oxalaat dieet dient niet meer dan 40 à 50 mg per dag, oxalaat raadt aan de Universiteit van Pittsburgh Medical Center. Hoge-oxalaat voedingsmiddelen moeten meer dan 10 mg van oxalaat per portie bevatten en worden vermeden of strikt beperkt. Het gaat hierbij om dranken zoals donkere bieren, sommige producten van de koffie en cacao. Helaas, veel voorkomende vetten, zuivel, zetmeel en groenten zijn hoog in oxalaat, met inbegrip van noten, veel sojaproducten, volkoren producten en Groenen.

Matig - en Low-oxalaat voedingsmiddelen

Voedingsmiddelen met een matige hoeveelheden van oxalaat--2 tot en met 10 mg--kunnen worden gegeten twee of drie keer per dag, beveelt aan de Universiteit van PIttsburgh Medical Center. Het gaat hierbij om gebrouwen koffie, yoghurt, zonnebloem zaden, een scala aan vruchten en groenten, havermout en maïsmeel. Low-oxalaat voedingsmiddelen, zijn minder dan 2 mg per portie, onbeperkt. Kruidenthee, veel vlees, boter, veel fruit en groenten, vele specerijen en zetmeel zoals graham crackers vallen in deze categorie.


gerelateerde artikelen