Kan ik de gewichten twee dagen in een rij?

December 28

Kan ik de gewichten twee dagen in een rij?

Er zijn twee scholen van al wat frequentie als het gaat om krachttraining. Sommige mensen geloven dat je vaak, vaak twee of meer trainen moet dagen in een rij, winst te maken het beste, terwijl anderen een conservatievere benadering verkiezen, rusten voor minstens een dag tussen sessies. Of u kunt effici├źnt trainen met gewichten twee dagen in een rij, hangt af van vele factoren, met inbegrip van wat voor soort training die u aan het doen bent, uw doelen en hoe moe je bent.

Pijn

Na een intensieve training, zult u vaak vertraagde begin spierpijn, waardoor je spieren te strak en pijnlijk gevoel kunt ervaren. Deze pijn wordt veroorzaakt door de verdeling van spiervezels tijdens de verlagen, of excentrische, fase van een oefening. Als u bijzonder slecht DOMS na een training ondervindt, kunt u desgewenst om een dagje rust te nemen omdat de opleiding voor een tweede opeenvolgende dag kan u maken zwakker en vatbaarder voor verwondingen. Echter, om te voorkomen dat buitensporige DOMS, u kan experimenteren met excentriek-minder opleiding. Sterkte coach Christian Thibaudeau adviseert doen excentriek-minder oefeningen met een sluiper, of een reeks blast riemen, om spierpijn, waarmee u kunt trainen van twee dagen in een rij.

Overtraining

Overtraindheid syndroom kan optreden wanneer u plaatst uw lichaam onder teveel stress als gevolg van oefening, en bieden het niet met voldoende rust of voeding. Overtraining kan je je vermoeid en onwel voelen, en kan drastisch verminderen uw prestaties. Als u had een bijzonder veeleisende training, met name een die u hebt uitgevoerd een aantal sets te mislukken, of hebben gewerkt op een hoog percentage van uw maximale, een herhaling zou u het verstandig om uit te rusten voor ten minste een dag voor de opleiding weer, omdat te veel cumulatieve stress tot overtraining leiden kan.

Praktijk

Sterkte coach Dan John adviseert in zijn artikel "De Gable methode" dat als iets belangrijk is, je elke dag, en de kettlebell trainer Pavel Tsatsouline doen moet baseert zijn "Grease the Groove" trainingsmethode rond het idee dat "specificiteit plus frequente praktijk is gelijk aan succes." Beide van deze filosofie├źn voorstander van het uitvoeren van bepaalde oefeningen dagelijks. Hebt u een oefening die je worsteling met, dient u te doen elke dag. Gebruik van lichte gewichten en focus op het gebruik van perfecte techniek, alleen het nemen van een rustdag wanneer je moet. Het belangrijkste hier is dat de dagelijkse praktijk is nodig als u willen verbeteren.

Routine

Of train je twee dagen in een rij of niet hangt ook de routine die je aan het doen zijn. Als u een volledige body programma volgen, of doen hoge intensiteit training, zal u moeten laat minstens een dag rust tussen sessies. Als echter je volgt een vier manier lichaamsdeel splitsen of een programma van de Olympische tillen, dan zal er tijden wanneer je moet trainen van twee of meer dagen in een rij om te voldoen aan de eisen van de routine.


gerelateerde artikelen