Doet een gebrek aan Calcium oorzaak gebogen benen?

September 10

Doet een gebrek aan Calcium oorzaak gebogen benen?

Terwijl calcium een essentiële mineraal voor botgroei en ontwikkeling en een belangrijke aanvulling op latere leeftijd voor de preventie van osteoporose en andere calcium-deficiënte voorwaarden is, veroorzaakt het gebrek daaraan zelden symptomen van bot buigen. Een ziekte die direct gerelateerd is rachitis, veroorzaakt door tekortkomingen in de vitamine D, calcium en fosfor, maar vezelig dysplasie en de ziekte van Paget--niet verwant aan de ziekte van Paget van de borst--zijn de twee voorwaarden meest geassocieerd met buigen en zijn niet gekoppeld aan calcium.

Rachitis

Voor het eerst geïdentificeerd in 1922, is osteomalacie en rachitis, een ziekte van de kindertijd en vroege volwassenheid, veroorzaakt door een ernstig tekort aan vitamine D en calcium. Ondanks het gemak van de preventie, de American Academy of Orthopaedic chirurgen merkt dat het steeds meer wijdverbreid in de Verenigde Staten als gevolg van redenen met inbegrip van armoede, niet-zuivelproducten op basis van diëten en zelfs een overdaad van fluoride, en ook kan worden veroorzaakt door de overproductie van hormoon van de bijschildklier verantwoordelijk voor de niveaus van bloed en botten calcium. Röntgenstralen kunnen onthullen gebogen botten in de benen en armen samen met misvormingen in het groeiende skelet, die kunnen worden behandeld met vitamine D en calcium over een langere periode, en zelfs misvormde botten kunnen oplossen met de tijd, hoewel sommige kan nodig corrigerende chirurgie.

Gevezelde dysplasie

De University of Medicine and Dentistry of New Jersey beschrijft deze ziekte als een mislukking van botcellen of bot-vormende cellen, vormen van verharde lagen bekend als lamellaire bot. In plaats daarvan zijn collageenvezels vastgelegd in een Hoe willekeuriger patroon vergelijkbaar met die algemeen gezien tijdens de foetale groei, in de eerste stadia van de fractuur genezing of de ontwikkeling van de van kwaadaardige bottumoren. Dit is een ziekte van het kweken van bot, ermee te maken jonge mensen tot de leeftijd van 25, presenteren met bot pijn, misvormingen die uit een combinatie van bot zwakte en stress voortvloeien en soms pathologische fracturen.

Ziekte van Paget

Het Centrum ceder-Sinai Orthopaedic beschrijft ziekte Paget als één waarin de normale volgorde van het vernieuwingsproces bot wordt gewijzigd, wat leidt tot een snellere groei van nieuwe zachter bot vastgelegd in een niet-gesynchroniseerde patroon. Omvangrijk gezwellen vorm in alle of een deel van het heiligbeen en het bekken, de vijf wervels van de lumbale wervelkolom, en het bovenbeen en onderbeen in het been. Paget van treft vooral mannen tussen de leeftijden van 50 en 70 en, terwijl soms complicaties, meestal behandelbare. Onderzoek heeft nog niet bijgehouden van de verwekker, hoewel sommige bevindingen naar een virale trigger wijzen. De Brigham and Women's Hospital departement van radiologie suggereert een genetische link in die met de Angelsaksische erfgoed en merkt op dat tot een derde van de betrokken patiënten lijken te hebben een familiegeschiedenis van de ziekte.

Diagnose en behandeling

Bone buigen is aanwezig in verscheidene bot-gerelateerde aandoeningen en ziekten, wordt u geadviseerd om professionele diagnose en behandeling van een gekwalificeerde professionele behandelaar. Buigen van de onderste ledematen kan duiden op het begin of de gevorderde stadia van strenge dieet tekortkomingen of ziekte, en zelfs als voorwaarden worden verondersteld te zijn onbehandelbaar, ze kunnen worden beheerd om te voorkomen dat verdere verslechtering of betrokkenheid van botten tot nu toe niet beïnvloed.


gerelateerde artikelen