Voordelen & nadelen van Avocado Fruit

August 27

Voordelen & nadelen van Avocado Fruit

De avocado is een groene of zwarte vrucht die op groenblijvende bomen in warme klimaten groeit. De avocado hart-gezond vet bevat, is veelzijdig en kan worden gebruikt in een verscheidenheid van recepten. Het bevat ook veel andere voedingsstoffen nodig voor een goede gezondheid. Terwijl de vrucht een voedzame deel van uw dieet uitmaken kan, hoeft u zich bewust van de potentiƫle valkuilen van overindulging op avocado.

Veelzijdig

Hoewel de avocado een vrucht is, kan het functioneren als een groente in vele recepten en gerechten. Snijd het in stukjes en gooi het met een salade van rauwe groenten, of toe te voegen aan een salade van citrusvruchten. Prak het omhoog en voeden het aan uw baby zodra hij is het eten van vaste stoffen, of snijd deze in kleine blokjes, zodat hij zelf kan voeden. Pureer het met citroensap, tomaten, koriander, ui en zout te maken van guacamole, en serveer het met tortillachips of verspreid het over de broodjes. Probeer avocado warm, evenals; mengen het met olie en kalk en serveer het over garnalen en pasta, of toe te voegen om krab soep.

Voedzaam

Avocado bevat veel voedingsstoffen die u nodig hebt in uw dieet. Ounce voor ounce, avocado bevat meer kalium, die essentieel is voor spiergroei en orgaanfunctie, dan bananen. Een portie van 1 oz. bevat 8 procent van je dagelijkse behoefte aan vitamine K, die bij de bloedstolling helpt. Avocado's bevatten ook vitamine C en E, antioxidanten die het immuunsysteem sterk houden. Andere belangrijke voedingsstoffen gevonden in avocado's bevatten folaat, riboflavine, vezels en vitamine B-6.

Hart gezond vet

Elke 1 oz. portie avocado bevat 4.5 g van enkelvoudig onverzadigde vetten. Dit soort vet is belangrijk voor de gezondheid van het hart, omdat het niet uw LDL, of slecht, cholesterolniveau verhogen, en het verminderen kan toen gegeten in plaats van ongezonde verzadigde- en trans-vetten, zegt de American Heart Association. Een nadeel aan het eten van teveel avocado is dat je te veel vet kan innemen. Uw totale inname van vet moet maken van niet meer dan 25 tot 35 procent van uw dagelijkse calorie-inname. Als u 2.000 calorieƫn per dag eet, kon eet een hele 5 oz. avocado uitputten dicht bij de helft van uw dagelijkse toewijzing van 50 g tot en met 70 g vet per dag.

Cross-Reactive

Een allergie voor latex, bananen, tomaten, kiwi of kastanjes kan u predisponeren tot een kruisreactie als je avocado eet. Wees voorzichtig, vooral als u allergisch voor latex, bent zoals avocado de potentie heeft om een levensbedreigende anafylactische reactie veroorzaken. Als je eten van avocado en mondelinge zwelling ondervindt, netelroos, moeite met ademhalen of moeite met slikken, streven naar medische noodhulp. Hebt u een allergische reactie op avocado, laat uw arts weten zodat u kan worden onderzocht op allergie voor latex en andere vruchten.


gerelateerde artikelen