Azijn kan pijn uw spijsverteringsstelsel?

June 11

Azijn kan pijn uw spijsverteringsstelsel?

Veel mensen denken van azijn alleen als de oplossing die verandert van komkommers in augurken, of een hoofdbestanddeel in slasaus. Maar azijn is soms besproken door natuurlijke gezondheid toegewijden als iets van een wonder stof, gewaardeerd voor zijn antibacteriƫle en antiseptische eigenschappen, voedsel behoud bevoegdheden en voordelen voor de gezondheid. Gezien de scherpe, zure kwaliteiten, maar afvragen sommige als azijn eigenlijk schadelijk voor de spijsvertering is.

Schadelijke effecten

Terwijl vele gezondheidsdeskundigen staat dat verre van het kwetsen van uw spijsvertering, azijn eigenlijk nuttig zijn voor de spijsvertering is, niet iedereen het eens dat azijn is dat gunstig. Azijn is zeer zuur en dus kan schade toebrengen aan je keel als verbruikt vaak of niet in een overschrijdingstolerantie. Azijn kan ook bijdragen tot tandbederf, omdat de zure inhoud de mogelijkheid heeft om het breken van de coating van het glazuur van je tanden. Azijn kan ook schadelijke drug interacties voor sommige mensen, zoals degenen die insuline of diuretica veroorzaken.

Voordelen voor de vertering van koolhydraten

Andere deskundigen verklaren dat azijn kan invloed hebben op het lichaam van de vertering van koolhydraten en verbetering van de insulinegevoeligheid. Een studie door Carol Johnston, professor in de voeding aan de Arizona State University, heeft aangetoond dat wanneer mensen azijn voorafgaand aan een hoge-koolhydraat maaltijd verbruikt, het verlaagd de spikes problematisch bloed-suiker die normaal plaatsvond in insuline-resistente deelnemers bij het eten van carboydrates. Dr. Johnston theorie dat de azijn azijnzuur eenvoudige koolhydraten--die aan insulineresistentie en diabetes voorkomt--bijdragen wordt volledig verteerd, waardoor ze het lichaam doorlaat zonder suiker van het bloed.

Overwegingen

Als u zich zorgen maakt over uw spijsverteringsstelsel, of vragen over de effecten van azijn op uw spijsvertering, raadpleegt u een medische professional. Uw arts kan uw spijsvertering gezondheid evalueren en aanbevelingen voor behandeling; voedingsmiddelen en stoffen te voorkomen; en dieetveranderingen die u helpen kunnen, zoals het toevoegen van kleine hoeveelheden van azijn aan uw dagelijks dieet.

Nuttigen van azijn

U kunt veilig azijn integreren met recepten en voorkoming van zure schade aan je keel. Probeer mengen van azijn met olijf- of lijnzaadolie, dijon mosterd en verse basilicum voor een gezonde salade dressing waarmee u kunt genieten van de voordelen van azijn, evenals de hart-gezond voordelen van onverzadigd vet. U kunt ook proberen een lepel azijn mengen in fruit smoothies--het werkt goed in een mix met groene ijsthee en bevroren ananas. Om te voorkomen tandbederf, door uw mond met water te spoelen na het eten om weg te wassen het zuur.


gerelateerde artikelen