Gezonde voeding voor 2 jarigen

September 30

Gezonde voeding voor 2 jarigen

De United States Department of Agriculture raadt peuters 2 jaar oude 1000 calorieën per dag verbruiken. Dit komt overeen met ongeveer de helft van de calorieën die een volwassene in één dag moet. Een peuter die 30 tot 60 minuten lichaamsbeweging per dag krijgt moet krijgen 3 oz. van korrels, waarvan de helft volkoren moet; een portie groenten; 1 kopje van vruchten, 2 kopjes melk; en 2 oz. van eiwit.

Korrels

Proberen het maken van de broodjes op volkoren pita en portie volkoren pasta met spaghetti. Quinoa, een ander graan, is een compleet eiwit en is rijk aan ijzer. Het is makkelijk te bereiden en veelzijdig genoeg om te bedienen met de meeste gerechten. Bruine rijst, basmatirijst en volkoren brood en couscous zijn ook voorbeelden van gezonde granen geschikt voor peuters.

Groenten

Voeding peuters groenten krijgt moeilijk, maar de jongere ze leren graag groenten, wordt het gemakkelijker meeleveren met een gezond dieet. Geef kleuters groenten die ze met hun handen eten kunnen. Gestoomde wortelen, gekookte erwten en edamame toestaan 2-jarigen om te genieten van het eten met hun handen en zijn rijk aan voedingsstoffen. Avocado's, een ander goed voedsel voor peuters, tal van vitaminen en mineralen leveren terwijl ook het verstrekken van gezonde vetten. Gewoon een avocado dobbelstenen, knijp een beetje citroen op boven en laat uw kleintje geniet ervan met een vork of blote handen.

Vruchten

Vruchten zijn snel en makkelijk te bereiden en vol met vitaminen. Gecombineerd met melk of kaas, dienen ze als grote snacks. Bessen, mandarijnen, bananen en gehalveerde druiven hoeven niet een heleboel voorbereiding, waardoor ze perfect take-along snacks. Appelen, sinaasappelen en peren nodig knippen en peeling, maar ze zijn beschikbare jaar-ronde en over het algemeen goedkoop.

Zuivel

De meeste mensen denken van melk als ze horen dat zuivel. Maar yoghurt en kaas zijn ook gezonde bronnen van zuivel. Voor kinderen ouder dan 2 jaar adviseren kinderartsen en diëtisten portie 1 procent of magere melk en zuivelproducten. Een portie van zuivel is gelijk aan één 1 van melk of yoghurt of 1 oz. van kaas.

Eiwit

Eiwit is meer dan vlees en eieren. Er zijn vele goede bronnen van eiwitten, zoals bruine bonen, kikkererwten en zwarte bonen; in het algemeen bieden de meeste bonen eiwitten, ijzer en vezels. Hummus, gemaakt van kikkererwten, maakt een grote verspreiding voor broodjes of een mooie duik voor groenten terwijl het leveren van vezels, ijzer en eiwitten. Zuivelproducten bevatten ook eiwitten.


gerelateerde artikelen