Meest voorkomende oogziekten in senioren

July 2

Meest voorkomende oogziekten in senioren

Met de leeftijd, vele systemen in het lichaam begint te veranderen en niet functie zo goed als ze ooit deed. Het gaat hierbij om de ogen. Het is echter belangrijk om eventuele wijzigingen in de visie aangezien zelfs een lichte verlies van het gezichtsvermogen tot een verhoogd risico op een val leiden kan. Leren over de meest voorkomende oogziekten in senioren en de beschikbare behandelingsopties kan helpen om een verlies van onafhankelijkheid en complicaties te voorkomen.

Macula degeneratie

Een van de meest voorkomende oorzaken van zicht verlies in senioren is maculadegeneratie, volgens de Amerikaanse Academie van Family Physicians (AAFP). De macula is een weefsel gelegen aan de achterkant van de oogbol die is betrokken bij de centrale visie en visie duidelijk te maken. Terwijl de exacte oorzaak van deze oogziekte niet bekend is, het lijkt te draaien in gezinnen en neigt optreden bij mensen boven de leeftijd van 50. Het niet meestal leidt tot blindheid, maar het kan maken van visie, bewolkt, wazig of maken van blinde vlekken. Visie veranderingen de neiging hebben langzaam optreden die behandeling kan vertragen. Bloedvat schade als gevolg van roken, hoge bloeddruk en diabetes kan bijdragen aan deze voorwaarde. Zelfs kleine veranderingen in helderheid van visie moeten worden geëvalueerd om te vangen problemen vroeg.

Glaucoom

De glaucoom Research Foundation beweert dat mensen boven de leeftijd 60 zes keer meer kans zijn op het ontwikkelen van glaucoom dan jongere mensen. Een familiegeschiedenis, een verwonding aan het oog, diabetes en hoge bloeddruk kan alle verhogen het risico van het ontwikkelen van deze oogziekte. Glaucoom wordt gediagnostiseerd wanneer er schade aan de oogzenuw is. Deze zenuw draagt bij tot het overbrengen van signalen uit het oog naar de hersenen, zodat ze kunnen worden geïnterpreteerd. Glaucoom kan leiden tot een geleidelijk verlies van perifeer zicht, oog-pijn, misselijkheid en braken. Regelmatige oogonderzoeken zijn een belangrijk onderdeel van de behandeling aangezien vroegtijdige opsporing helpen kan om te voorkomen dat oog verlies ernstige.

Staar

Volgens het nationale Instituut van het oog zijn staar een gemeenschappelijk oog probleem dat zich met de leeftijd voordoet. Gediagnosticeerd met een cataract betekent dat het deel van de lens van het oog heeft vertroebeld over. De lens is verantwoordelijk voor de controle van de hoeveelheid licht die het oog binnenkomt. Wanneer de lens wordt vertroebeld, zijn de beelden niet langer duidelijk. De lens bestaat uit water en eiwitten. Met de leeftijd, kan de proteïne klomp en veroorzaken een cataract. Dit kan zijn het gevolg van normale slijtage of van diabetes, roken, andere oogaandoeningen of een letsel aan het oog. Het kiezen van gezonde levensstijl gedrag en beperking van ogen blootstelling aan zonlicht kan helpen te verlagen van het risico van de ontwikkeling van staar.

Diabetische neuropathie

Na verloop van tijd, kunnen ongecontroleerde hoge niveaus van de bloedsuiker schade aan de bloedvaten die de ogen leveren. Deze aandoening heet diabetische neuropathie, volgens de Stichting van de American Academy of oftalmologie. Aangezien er vaak geen symptomen in het beginstadium, is het essentieel voor senioren met diabetes om jaarlijkse oogonderzoeken. Als symptomen voorkomen, omvatten zij wazig zicht of het zien van vlekken of floaters. Bloedsuikerspiegel onder controle te houden is de beste optie op het gebied van preventie en behandeling.


gerelateerde artikelen