Waarom voel je honger na het eten van fruit?

March 6

Waarom voel je honger na het eten van fruit?

Hoewel vruchten vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen leveren, krijgen ze soms een slechte rap voor hoog in een natuurlijke suiker fructose genoemd. Dit soort suiker wordt ook gevonden in vele zoete lekkernijen en kan leiden tot spikes en crashes in bloed suiker. In tegenstelling tot candybars en cookies, echter bevatten de meeste vruchten voldoende hoeveelheden vezels, die helpt u tot uw volgende maaltijd vult. Als u nog steeds het gevoel honger na het eten van fruit, kan u wilt aanpassen welke die u kiest of overwegen uw maaltijden op basis van fruit en snacks met een bron van eiwitten, een andere satiating nutriënt in paren rangschikken.

Voordelen van glasvezel

De vezel is een familie van natuurlijke stoffen die planten sterkte en structuur te geven aangezien zij groeien. Het menselijk lichaam niet kan verteren vezel, dus het gaat vrijwel onveranderd via het spijsverteringsstelsel, bulk aan uw dieet toe te voegen. Vezel-rijk voedsel hebben een hoge verzadiging niveau, zodat zij een meer langdurige bron van energie die u verminderen de calorieën die je verbruikt helpen kan, wat leidt tot gewichtsverlies. Vrouwen moeten minstens 25 gram vezels per dag, terwijl mannen 38 gram vereisen.

Lager-Fiber vruchten

Sommige vruchten in vezel lager te zijn dan anderen en zijn daarom meer geconcentreerde bronnen van natuurlijke suiker. Als deze zijn uw vruchten gaan-aan en je honger snel na het eten van hen, kon u uw verbruik te verminderen en hogere-vezel vruchten vaker kiest. Sommige gedroogde vruchten zoals abrikozen zijn lager in vezel, met slechts 1,7 gram in een portie, terwijl gedroogde vijgen een maar liefst 10,5 gram leveren. Vers fruit met minder dan 2 gram vezels per portie bevatten kersen, meloen, pompelmoes, druiven, honeydew meloen en ananas.

Hogere-Fiber vruchten

Kies fruit hoger in vezel voor een meer bevredigende en duurzame snack. Appels, bananen, sinaasappelen, perziken, peren, pruimen en watermeloen alle passen bij de factuur. Alle soorten bessen zitten vol met vezels, met boysenberries, frambozen, bramen en vlierbessen topping de lijst. Bessen aan uw hele korrels cornflakes of havermout toevoegen voor een vezel-rijk ontbijt, dat houdt je gaan tot lunch.

Proteïne Boost

Als u nog steeds het gevoel honger wanneer je fruit op eigen eet, kunt u koppelen met sommige eiwitten. Een studie gepubliceerd in het "American Journal of Clinical Nutrition" in 2008 gevonden dat eiwit gewichtsverlies inspanningen gestimuleerd door het produceren van een hogere mate van verzadiging dan koolhydraten of vetten. Probeer een banaan of appel met amandel boter, of gedroogde vruchten mengen met cashewnoten en walnoten voor een bevredigende snack. Serveer meloen of druiven met yoghurt, en gebruik ananas of kersen op top uit uw vis of gevogelte gerechten.


gerelateerde artikelen