Antihistaminica voor zwangerschap

March 8

Antihistaminica voor zwangerschap

Zwangere vrouwen hebben vaak genoeg ongemak op is het, zo heeft te maken met een slechte koude of allergieën kan sturen veel zwangere vrouwen haasten om het vinden van opluchting. De Amerikaanse Food and Drug Administration classificeert medicijnen voor gebruik tijdens de zwangerschap om een indicatie over de relatieve veiligheid van een bepaald geneesmiddel. Echter waarschuwt weinig overtuigend onderzoek is gedaan op de studie van medicijnen tijdens de zwangerschap, de FDA consument Magazine in het artikel "Zwangerschap en the Drug Dilemma," zodat zwangere vrouwen moeten potentiële risico's te begrijpen alvorens enige medicatie.

Cetirizine

Cetirizine, ook wel aangeduid als de merknaam Zyrtec, is een voorschrift antihistaminicum dat wordt geclassificeerd als een categorie B-medicatie. Dit betekent dat het naar verwachting niet schadelijk zijn voor een ongeboren baby, volgens Drugs.com. Het is over het algemeen minder sederende dan oudere antihistaminica en kan dus een goede optie voor zwangere vrouwen, volgens DrSpock.com. Drugs.com geeft aan dat de mogelijke bijwerkingen van cetirizine duizeligheid, droge mond, keelpijn, hoesten, misselijkheid, verstopping en hoofdpijn zijn.

Chlorpheniramine

Chlorpheniramine is een recept medicatie verkocht onder een groot aantal merknamen. Het is ingedeeld als een categorie B. voorkomende bijwerkingen slaperigheid en droge mond, milde duizeligheid, wazig zicht, misselijkheid, buikpijn, obstipatie en geheugen of concentratie problemen houden.

Fexofenadine

Fexofenadine, die wordt verkocht onder de merknaam Allegra, en is alleen verkrijgbaar op recept. Dit medicijn is een medicijn categorie C, wat betekent dat het is onbekend of de medicatie risico's voor de foetus levert. Vanwege dit, is het mogelijk beter om te selecteren van een verschillende antihistaminicum te gebruiken tijdens de zwangerschap. Vaak voorkomende bijwerkingen zijn misselijkheid, diarree, maagklachten, menstruatie-achtige crampring, slaperigheid, hoofdpijn en spier of rug pijn, volgens Drugs.com.

Loratadine

Loratadine is een antihistaminicum dat beschikbaar kan zijn zowel over de toonbank en door middel van een recept. Het is vaak verkocht onder de merknaam Claritin. Dit medicijn wordt niet verondersteld te zijn gevaarlijk voor zwangere vrouwen, en is een categorie B-medicijn. Hoewel slaperigheid is een mogelijke bijwerking, verklaart loratadine veroorzaakt over het algemeen minder sufheid dan andere medicijnen, de populaire ouderschap website DrSpock.com. Slaperigheid, droge mond, wazig zien, hoofdpijn, nervositeit, buikpijn, diarree, roodheid van de ogen, neusbloedingen of huiduitslag zijn potentiële bijwerkingen van loratadine, volgens Drugs.com.

Difenhydramine

Difenhydramine, vaak verkocht onder de merknaam Benadryl, is verkrijgbaar bij vele drogisterijen en supermarkten over-the-counter. Dit medicijn is geclassificeerd als een categorie B. Common bijwerkingen zijn kunnen slaperigheid, vermoeidheid, hoofdpijn, duizeligheid, droge mond, een vergrote prostaat of moeilijk urineren, volgens Drugs.com.


gerelateerde artikelen