Is Creatine Kinase verwant met schildklier functie?

March 15

Is Creatine Kinase verwant met schildklier functie?

Cellular respiration wordt gedefinieerd als de verzameling van alle metabolische processen in je lichaam die zuurstof gebruiken voor het omzetten van voedingsstoffen zoals suikers en vetten in een molecuul genaamd ATP. ATP staat bekend als een "moleculaire munt", dat de overdracht van energie naar de organen. Bijvoorbeeld, is een van de grootste taken, om energie te leveren voor spiercontracties. Telkens als u uitoefent, verhoogt de productie van ATP om te compenseren voor de energie-eisen. Het metabolisme heeft talrijke regulerende mechanismen zoals creatine kinase en schildklierhormonen te controleren het tarief van de energieproductie.

Inname van creatine

Creatine is een soort organisch zuur dat de vorming van ATP vergroot. Veel van de creatine in je lichaam komt rechtstreeks van de consumptie van rood vlees, pluimvee en vis, maar de cellen kunnen ook het synthetiseren van creatine uit verschillende aminozuren die ook te in vlees vinden zijn. Creatine is populair als een supplement onder bodybuilders en competitieve atleten omdat het vergroot spiermassa en verbetert de fysieke prestaties tijdens de training van hoge intensiteit, korte duur.

Creatine Kinase

De lever en de nieren produceren en verwerken van de meeste van de creatine in je lichaam. Het heeft vervolgens via het bloed vervoerd en in beslag genomen door het weefsel waarin vraag bijzonder hoog is. Ongeveer 95 procent daarvan is geconcentreerd in de skeletspieren en de aanwezigheid van creatine is sterk gecorreleerd aan spier schade opgelopen van oefening. Creatine, die fungeert als een kinase, verhoogt de ATP productie in de spieren. Een kinase is een speciaal soort enzym dat een ander molecuul wijzigt. Creatine kinase handelt snel om te regenereren ATP wanneer de vraag naar energie toeneemt. Tijdens letsel, creatine kinase lekken uit het spierweefsel en in het bloed. Om deze reden kan het ook wijzen op grote problemen met het hart.

Schildklierhormonen

De schildklier is een orgaan in de voorkant van de hals die twee hormonen T3 en T4, zowel produceert van die reguleren en controleren van uw lichaam metabolisme en de fysiologische processen die gekoppeld aan het metabolisme zijn genoemd. Bijvoorbeeld, ze verhogen van hart en bloed stroom naar de organen, koolhydraat-metabolisme stimuleren en verhogen de mobilisatie en de stofwisseling van vet. Schildklierhormonen hebben geen controle over creatine kinase rechtstreeks, maar ze het reguleren van de metabole activiteit die van welke creatine een belangrijk onderdeel is.

Hypothyreoïdie

Schildklier-disfuncties zijn vaak gecorreleerd met musculaire aandoeningen en de hoeveelheid creatine kinase in het bloed aan zulk een graad dat creatine kinase tests waardevolle in screening op de aanwezigheid van hypothyreoïdie, een conditie die gekarakteriseerd wordt door een depressie in de productie van schildklierhormonen zijn. Een studie van de 2007 gepubliceerd in het "Journal of Medical Education en Research" geconstateerd dat er een sterke relatie tussen verminderde niveaus van T3 in het bloed en verhoogde niveaus van creatine kinase. Het mechanisme achter deze relatie is momenteel niet bekend, maar het wellicht iets te maken met de problemen van de spier-functionaliteit die wordt geassocieerd met aandoeningen van de schildklier kinase toenemende.


gerelateerde artikelen