Sensorische dieet voor mensen met autisme

September 4

Sensorische dieet voor mensen met autisme

Mensen met autistische spectrum stoornissen hebben vaak verschillende zintuiglijke ervaring dan de algemene bevolking. Om aan te pakken problemen of sensorische tekorten, willen therapeuten werken met kinderen met autisme vaak voorzien van een zogenaamde zintuiglijke dieet. Een zintuiglijke dieet gebruikt levensmiddel of niet-alimentaire sector om zintuiglijke ervaringen verrijken en te helpen bij de aanpak van sensorische aspecten of hunkeren naar.

Tactiele ervaring

Veel kinderen met autisme hebben een grotere behoefte aan tactiele ervaring dan andere kinderen. Sommige van de problemen verbonden met autisme kan het gevolg zijn, ten minste gedeeltelijk, uit dit verlangen voor sensorische feedback. Bijvoorbeeld gedrag zoals arm-fladderende, hand wringen of zelfs ponsen of andere kinderen slapping kan vertegenwoordigen zelf het stimuleren van acties die worden uitgevoerd voor sensorische feedback. In werken en spelen met een kind met autisme, kunt u een gevarieerde 'voeding"van tastbare ervaring variërend van spelen met zand of gelei-achtige stoffen scheerschuim, water of squishy speelgoed bieden.

Lichamelijke activiteiten

Sommige kinderen met autisme hebben een relatief slecht gevoel van hun eigen plaats in de fysieke ruimte. Sensorische tekorten of sensorische onder-reageren kan leiden een kind onzeker, bijvoorbeeld, hoe lang haar arm is en waar haar vingers eindigen. Dergelijke kwesties kunnen leiden tot problemen met de fysieke coördinatie en verkeer. De Centers for Disease Control and Prevention aangeven dat kinderen met autisme Fallières responsieve fysieke aanraking, of pijn kunnen zijn. Lichamelijke activiteiten zoals zwemmen geven sensorische feedback met betrekking tot de vorm, de grootte en de grenzen van het lichaam van een kind. Andere activiteiten die gericht zijn bewustzijn op het kind gevoel van fysieke zelf omvatten bewegen in een gewogen vest of juiste massage.

Voedsel en zintuiglijke dieet

Veel kinderen met autisme zijn kieskeurige eters of obsessief over voorkeur voedsel kunnen worden. De Centers for Disease Control and Prevention aangeven dat sommige mensen met autistische spectrum stoornissen ernstig hun diëten om alleen beperken zal een zeer weinig voedingsmiddelen. Andere personen zal verbruiken artikelen die niet eten, zoals rotsen of vuil. Dit probleem kan worden, in het deel, zintuiglijke zoeken. Een breed scala van voedsel texturen kunt geven een kind met autisme sensorische feedback- en stimulatie. Wees voorzichtig met bepaalde voedingsmiddelen potentiële gebruik voor zelf stimulerende gedrag--bijvoorbeeld "zakken" voedsel in de wangen tactiele, sensorische feedback geeft, maar kan negatieve gevolgen hebben voor tandheelkundige en mondelinge gezondheid. Als uw kind de neiging om "zak" voorkeur voedsel in de mond heeft, overwegen alleen zacht voedsel beschikbaar en Vermijd suikerhoudende, langdurige voedingsmiddelen zoals harde snoep.

Auditieve dieet

Verstrekken en de invoering van een gevarieerd dieet van geluiden kunnen helpen een persoon met autisme ontwikkelen van een breed scala van vaardigheden van zelfexpressie bij stemming verordening en zelfs mondelinge communicatievaardigheden. Een probleem voor sommige mensen met autisme is een neiging om te veel te reageren om het geluid in het algemeen of bepaalde klanken in het bijzonder. Voor sommige mensen met autisme, kunnen achtergrondgeluiden lijken veel harder dan ze aan andere mensen lijken. Het geluid van een tikkende klok, bijvoorbeeld, kan het lijken harder dan een gesprek, misschien zelfs verdrinken uit het gesprek. Gevoelig zijn voor potentiaalverschillen in uw kind verwerking van achtergrondgeluiden en voorzien van een scala van opties voor auditieve stimulatie, en ook voor een rustige. Isolatie hoofdtelefoons bieden een persoon een middel om pijnlijke lawaai te ontsnappen. Een aantal muziekinstrumenten spelen biedt zowel auditieve en tactiele ervaring.


gerelateerde artikelen