Kinder Hip problemen

February 27

De heup is een van de grootste gewrichten van het lichaam en is van cruciaal belang voor gewicht dragende. Hip problemen kunnen leiden tot ongemak en een ongelijke gait. Kinderen die hip problemen hebben kunnen profiteren van vroegtijdige diagnose en agressieve behandeling te effenen voor een vlot herstel. Seattle-Kinderziekenhuis legt uit dat hoe jonger een kind wordt behandeld, hoe minder waarschijnlijk vergt ze chirurgie.

Veelvoorkomende problemen

Het meest voorkomende probleem bij kinderen met betrekking tot de heupen is een aandoening genaamd DDH of developmental dysplasie van het heup. DDH is een overkoepelende term gebruikt om een aantal problemen met betrekking tot deze grote gezamenlijke, verklaart Seattle Children's Hospital. Dysplasie betekent simpelweg een ontwikkeling die is niet normaal. Kinderen kunnen worden geboren met DDH--baby's geboren in stuitligging zijn vaker hip problemen-- of ze kunnen afwijkingen later ontwikkelen. De heup beenderen en socket kunnen bijvoorbeeld worden vervormd kan, of de aansluiting ook ondiepe voor de bal, wat leidt tot ontwrichting.

Een andere aandoening van de heupen in kinderen is juveniele reumatoïde artritis. JRA is de naam gegeven aan de gemeenschappelijke ontstekingsziekte, wanneer de slachtoffers jonger dan 16 jaar zijn. De heup is een grote gezamenlijke; artritis bij kinderen is vaak van invloed op grote gewrichten, zoals de heupen, knieën en ellebogen.

Symptomen

Pijn en een ongelijke verschijning zijn de belangrijkste symptomen die gepaard gaan met kinder hip problemen. Developmental dysplasie van het heup, kan bijvoorbeeld uw kind te lijken op een been is langer dan de andere, volgens Seattle Children's Hospital. DDH kan gemakkelijk herkenbaar bij baby's die nog niet zijn lopen door de beoordeling van de vet plooien in de dijen--de vorm en grootte van de plooien komen niet overeen als de heupen niet goed zijn uitgelijnd. Kinderen die ondiepe heupen hebben kunnen ervaren van pijn tijdens beweging, of ervaren crepitus--een popping of klikken op sensatie in het gewricht, volgens Kinderziekenhuis in Johns Hopkins. Kinderen die artritis in de heupen hebben ook ervaren ongemak, met pijn en achiness in de gewrichten. Beperkte mobiliteit in de aangedane zijde van het lichaam kan ook worden waargenomen bij kinderen met hip kwesties.

Diagnose

Diagnose van een kind hip probleem is net als de diagnose van een ander type van orthopedische aandoening, en omvat een lichamelijk onderzoek en Xrays om de precieze aard van het probleem vast te stellen. De American Academy of Family Physicians voegt dat echografie kan worden gebruikt als een diagnostische test op zuigelingen met heupdysplasie. Imaging tools artsen voorzien van een duidelijk beeld van het heupgewricht en het omliggende ondersteuningssystemen en onregelmatigheden zoals een dislocatie of abnormaal gevormde joint, evenals de ontsteking in het lichaam zal weergeven. Bloed testen aan maatregel sed tarief en niveaus van ontsteking in het lichaam kan worden gebruikt voor het diagnosticeren van JRA in een kind klagen van heup pijn maar toont geen abnormale anatomie bij onderzoek.

Behandeling

Behandeling van pediatrische hip problemen, is afhankelijk van de precieze aard van de aandoening. DDH wordt behandeld door middel van beugels en harnassen die coax de hip terug in de juiste positie. De AAFP meldt dat schoren voor verscheidene maanden tegelijk normaal; gevallen van DDH die niet op verkwikkende reageren voorschrijven gieten en chirurgische reparatie.

Oudere kinderen hebben ondiepe heupgewrichten kunnen ook eisen dat chirurgie aan het omvormen van de afwijkingen, verklaart Kinderziekenhuis in Johns Hopkins. Kinderen die lijden aan artritis hip ziekte kunnen worden behandeld met anti-inflammatoire medicatie, fysiotherapie, en in ernstige gevallen, chirurgie of heupprothese.

Outlook

De vooruitzichten voor een kind dat hip problemen heeft ondervonden varieert. Veel voorwaarden, met inbegrip van DDH of ondiepe heup, eenmaal behandeld kan worden alsof ze nooit op het gebied van de mobiliteit en bereik van de beweging van het kind opgekomen. Helaas, kinderen die lijden aan juveniele reumatoïde artritis niet zo gelukkig, volgens"huidige in de Reumatologie." Al zijn nieuwe vormen van behandeling voor hip ziekte bij kinderen die JRA hebben succesvoller dan verleden methoden, kan maar liefst de helft van alle kinderen met deze vorm van artritis verwachten verdere hip problemen gedurende hun hele leven.


gerelateerde artikelen