Vitamine B12 Shots & colitis ulcerosa

October 8

Vitamine B12 Shots & colitis ulcerosa

Colitis ulcerosa is een soort ontstekingsdarmziekte die ontsteking en zweren in de voering van de dikke darm en endeldarm veroorzaakt. Symptomen zijn bloedige diarree, buikpijn, koorts, misselijkheid en gewicht verlies, volgens het nationale Instituut van Diabetes-, spijsverterings- en nierziekten. Patiënten met colitis ulcerosa hebben problemen opvangen van nutriënten en vitamine B12-deficiëntie, die wordt behandeld met B12-injecties kunnen lijden.

Vitamine B12 tekort en colitis ulcerosa

Vitamine B12, ook bekend als cobalamine, is een in water oplosbare B-complex vitamine die vereist zijn voor de vervaardiging van gezonde rode bloedcellen, DNA-synthese en onderhoud van een gezond zenuwstelsel. Vitamine B12 wordt geabsorbeerd in de maag en darmen met behulp van een eiwit intrinsic factor genoemd. Colitis ulcerosa remt de goede absorptie van vitamine B12, wat leidt tot tekort in de vitamine.

Vitamine B12 Shots administratie

Vitamine B12 wordt beheerd als een diepe intramusculaire injectie. De injectie wordt normaal gedaan op het kantoor van de dokter, maar sommige patiënten worden onderwezen te injecteren zichzelf. B12 shots zijn dagelijks toegediend aan patiënten met ernstige symptomen van een vitamine B12 tekort. Patiënten met colitis ulcerosa en vitamine B12 deficiëntie vereist levenslang vitamine B12 shots. Mondelinge vitamine B12-tabletten worden niet gebruikt bij patiënten met colitis ulcerosa vanwege problemen met absorptie.

Bijwerkingen van vitamine B12 Shots

Vitamine B12 shots kunnen bijwerkingen zoals roodheid, zwelling en pijn op de injectieplaats veroorzaken. Patiënten die last hebben van ongewone warmte en vuile kwijting op de injectieplaats moeten medische hulp inroepen. Patiënten kunnen ook ervaring zwakte, duizeligheid, hoofdpijn, gewrichtspijn en maag van streek.

Diëten voor colitis ulcerosa

Patiënten met colitis ulcerosa moeten verteren eiwitrijke voedingsmiddelen. Eiwit kan het herstellen van beschadigde weefsels in het slijmvlies van de dikke darm en endeldarm. Patiënten moeten verbruiken vetarme eiwitvoedsel omdat vette eiwitvoedsel diarree verergeren, en moeten voorkomen dat vezelrijk voedsel zoals bonen, zemelen, noten, zaden en popcorn, die de dikke darm stimuleren en vergroten van diarree. Patiënten moeten verhogen vochtinname om te compenseren voor vloeistoffen verloren door diarree en braken.


gerelateerde artikelen