Halloumi-kaas voeding feiten

July 7

Halloumi-kaas voeding feiten

Halloumi-kaas, zoals andere kazen, behoort tot de groep van de melk in de MyPlate food guide. Halloumi-kaas is is ontstaan in Cyprus, en traditioneel bereid met melk van de koe, geit of schaap. Deze kaas is zeer veelzijdig en heeft de ongebruikelijke eigenschap van niet smelten bij verhitting. Om deze reden kan worden gegrild of gebakken, naast wordt gegeten met vruchten of groenten, vers of geraspte op pasta.

Calorieën

Een portie van 50 gram van halloumi-kaas biedt ongeveer 166 calorieën. Een ounce van deze smakelijke kaas biedt ongeveer 90 calorieën. Minder vet of lichte halloumi-kaas kunt u opslaan op de calorieën; deze rassen hebben 68 calorieën per ounce.

Vet

Regelmatige halloumi-kaas heeft 7,5 g totale vetgehalte per 1 oz. portie. Dit komt overeen met 12 procent van de dagelijkse waarden gebaseerd op een 2000 calorieën dieet. Het bevat ook 4.5 g van ongezonde verzadigde vetten. Halloumi-kaas is meestal ongeveer 25 procent melkvet. Het verminderd-vet-versie heeft 40 procent minder vet en bevat 15 procent melkvet. Een ounce van lichte halloumi-kaas biedt slechts 4.5 g totale vetgehalte.

Eiwit

Kaas is in het algemeen een goede bron van eiwit, en halloumi-kaas is geen uitzondering. Er zijn 6 g eiwit in 1 oz. van regelmatige halloumi-kaas en iets meer, 8.1 g, in verlaagd vetgehalte halloumi-kaas.

Zout

Kaas is meestal hoog in natrium. Een ounce halloumi-kaas heeft 330 mg natrium. Een hoge-natrium dieet draagt bij aan hoge bloeddruk, en het Institute of Medicine raadt aan dat alle mannen en vrouwen niet meer dan 2.300 milligram natrium per dag consumeren.

Calcium

Zoals de meeste zuivel producten is halloumi-kaas een grote bron van calcium. Een portie van 1 oz. biedt 20 procent van de dagelijkse waarde voor dit essentiële mineraal voor een 2.000-calorie dieet.

Ingrediënten

Halloumi-kaas kan worden gemaakt met melk van de koe, schaap of geit. Andere typische ingredienten gebruikt zijn zout, mint en stremsel.


gerelateerde artikelen