Hoe om vet in de Crank van een Schwinn fiets

June 23

Hoe om vet in de Crank van een Schwinn fiets

Schwinn fietsen zijn voorzien van tandwiel krukken of een eendelige crank. Tandwiel krukken zijn vastgebout aan spindels op de trapas en vereisen geen vet omdat de verbindingen niet worden verplaatst. Als uw geelimineerd cranks lijken los of clunk als je pedaal, de trapas moet onderhouden. Single-speed Schwinn bikes hebben een eendelige crank met een as die op de lagers in de bottom bracket hub draait. Je kunt vet krijgen in de crank op uw Schwinn single-speed fiets met behulp van een eenvoudige procedure.

Stap 1

De single-speed bike mount op de stand van een reparatie of draai het om op de stoel en stuur. Het identificeren van de dragende vazal moer aan de bovenkant van de crank aan de andere kant van het kettingwiel.

Stap 2

Houdt de crank tandwiel-kant stabiel met de ene hand om te voorkomen dat de cranks draaien. De vazal moer met een verstelbare sleutel linksom los. Draai de moer met de hand totdat deze volledig wordt verwijderd uit de crank threads blijven. Schuif de moer over de elleboog van de crank en op de crank arm.

Stap 3

De vazal van de invloed uit de bottom bracket hub wrikken met een schroevendraaier fine-tip. Schuif de vazal over de crank draden en op de crank arm.

Stap 4

Een grease gun en multifunctionele vet instellen. U kunt een flexibele buis van vet een grease gun is niet beschikbaar. Snijd het uiteinde van de verstuiver zodat er een opening van 1/8-inch.

Stap 5

Een standpunt innemen over de kant van het tandwiel van de fiets. Houd de fiets stabiel door de onderste buis van het frame met de ene hand aangrijpend. Trek de krukas tandwiel naar u toe totdat er een 1/2-inch kloof tussen het kettingwiel en de bottom bracket hub.

Stap 6

Vet injecteren de tandwiel/hub kloof van boven, onder en aan weerszijden van de hub. Het kan dan makkelijker volledig toegang tot de kloof vanaf de overkant van de fiets. Na het invetten, houd de frame-buis met de ene hand en duwen de krukas tandwiel terug tegen de bottom bracket hub zodat het zetels in plaats.

Stap 7

Verplaatsen naar de andere kant van de fiets waar de moer en vazal werden verwijderd. U ziet dat de peiling is losgedraaid van de dragende kegel. De buitenste muur van de lager vet. Duw de invloed op de kegel in de hub zodat het zitplaatsen.

Stap 8

Schuif de vazal van de peiling over de crank draden en duw op de hub tegen het lager. Schuif de moer vazal van de crank en schroef het op de crank draden met de hand.

Stap 9

Houdt de crank tandwiel gestage met één hand als vóór. Draai de vazal moer met de klok mee met de Verstelbare moersleutel, net op het punt waar de krukken stabiel in de hub zijn. Doen de moer niet overtighten of de krukken zal niet draaien vrij. Snug is prima.

Tips

  • Wellicht om de keten van de krukas tandwiel te vet van de crank op sommige single-speed fietsen. Raadpleeg de handleiding van uw Schwinn voor deze procedure.

Wat die u nodig hebt

  • Verstelbare moersleutel
  • Fine-tip schroevendraaier
  • Grease gun
  • Multifunctionele vet

gerelateerde artikelen