ROM oefeningen voor streek

September 25

ROM oefeningen voor streek

Waaier van motie verwijst naar de hoeveelheid beweging en flexibiliteit in de gewrichten van het lichaam. Veel mensen ervaren na een beroerte, verlamming of beperkte bereik van de beweging in diverse gewrichten van het lichaam. Hoewel het probleem niet volledig door fysiotherapie opgelost misschien, kan het helpen een aanzienlijke verbetering van de flexibiliteit en de waaier van beweging van de patiënt. Als veilig en correct uitgevoerd, kan ROM oefening helpen versterken van ledematen en gewrichten getroffen door een beroerte.

Voordelen

Onmiddellijk na een beroerte moeten patiënten in het algemeen doorbrengen enkele weken in bed om te zorgen voor goed herstel. Gedurende deze tijd zijn het lichaam van de gewrichten vaak immobiel, die kan leiden tot hen te verliezen van mobiliteit. Om tegen de gevaren van bedrust, te moeten ROM oefeningen worden ingevuld op een dagelijkse basis. Verminderde ROM is ook een veelvoorkomende bijwerking van een beroerte. Zoals uitgelegd door het National Institute of Neurological Disorders en beroerte, lijnen vaak leiden tot verlamming of moeilijkheden voor het uitvoeren van normale lichaamsbewegingen. Verlamming treedt meestal op aan de zijkant van het lichaam tegenover de kant van de schade aan de hersenen. Hoewel een beroerte kan invloed hebben op bijna elk lichaamsdeel, het meest van invloed op het gezicht, armen en benen. Bereik van de beweging oefeningen hulp ter bevordering van mobiliteit in de getroffen gewrichten. ROM oefeningen moeten idealiter worden voortgezet totdat normale ROM is bereikt. Sommige beroerte-patiënten kunnen echter nooit meer terugkeren naar hun vorige vaardigheden. In dit geval moeten ROM oefeningen dagelijks worden uitgevoerd om te voorkomen dat verdere verslechtering van de gewrichten.

Actief versus passief

Bereik van de beweging oefeningen kan worden uitgevoerd, actief of passief. Actieve ROM oefeningen zijn voor beroerte-patiënten die van de oefeningen zonder hulp uitvoeren kunnen. Met actieve ROM oefeningen voert de patiënt lijn de oefeningen op zijn eigen initiatief. Hoewel een verzorger kan bijdragen tot een verbetering van de oefening, zoals dringende neer op de schouders tijdens schouder depressie, beweegt de patiënt zijn ledematen volledig op zijn eigen. Passieve ROM oefeningen, aan de andere kant, zijn voor beroerte-patiënten die behoefte hebben aan hulp bij de bewegingen. Passieve ROM is doorgaans nodig voor beroerte-patiënten die lijden aan verlamming. Een fysiotherapeut of verzorger bewegen van de patiënt ledematen tijdens ROM oefeningen.

Oefeningen

De flexie-beweging vermindert de hoek tussen twee aangrenzende lichaamsdelen. Aan de andere kant, verhogen extensie oefeningen de hoek tussen twee aangrenzende lichaamsdelen. De flexie en extensie ROM oefeningen worden uitgevoerd op de nek, schouders, ellebogen, polsen, heupen, knieën en enkels. Als u een lijn rechtstreeks in het midden van het lichaam tekent, wordt deze regel beschouwd als uw middellijn. Verplaatsen van een lichaamsdeel weg van deze middellijn wordt beschouwd als ontvoering, terwijl het verplaatsen van een lichaamsdeel naar de middellijn wordt beschouwd als adductie. Abductie en adductie ROM oefeningen moet worden uitgevoerd op de heup, pols en schouder gewrichten. Wanneer u een lichaamsdeel naar de kop verplaatst, verplaatst u deze naar een superieure positie. Bij het verplaatsen van een lichaamsdeel naar de voeten, verplaatst u deze naar een lagere positie. Schouderophalend hen te verheffen de schouders, tot een meer superieur niveau. Om de druk op de schouders, drop ze naar een meer minderwaardige positie. Rotatie oefeningen betrekken bewegende een lichaamsdeel rond het centrale punt van referentie. Om de hals, pols en schouders draaien, gewoon rollen in de richting van een met de klok mee en tegen de klok in. Rollen om te draaien de heupen, de etappe naar de voorkant van het lichaam, en vervolgens naar de achterkant van het lichaam. Spinale rotatie kan worden uitgevoerd in een zittende of staande positie; het gaat om voorzichtig de wervelkolom naar links en rechts te draaien.

Overwegingen

Samen met fysieke impairments last veel beroerte-patiënten ook van allerlei andere problemen. De American Heart Association uitgelegd dat hersenletsel door een beroerte gezichtsvermogen, lichaams-bewustzijn, toespraak, denken, geheugen, emotie en het vermogen om te begrijpen van visuele of verbale toespraak kunnen beïnvloeden. Zelfs als een beroerte patiënt kan voor het uitvoeren van ROM oefeningen op haar eigen, een verzorger wellicht nog steeds haar uitvoeren van de oefeningen of leiden haar door de routine herinneren.


gerelateerde artikelen