Ziekten die worden veroorzaakt door gebrek aan vitaminen

August 3

Ziekten die worden veroorzaakt door gebrek aan vitaminen

Vitaminen zijn stoffen in levensmiddelen die essentieel voor de verschillende functies in het lichaam zijn. Zij helpen in de functie van de zenuw, de groei en de vertering van uw lichaam. Er zijn 13 vitaminen die zijn ingedeeld als vet oplosbare of oplosbare. De in water oplosbare vitamines--A, D, E, K--oplossen in water, de vetoplosbare vitaminen--de B vitaminen--worden geabsorbeerd door vet en overmaat in vet wordt opgeslagen. Om te functioneren, vereist je lichaam een bepaalde hoeveelheid vitaminen. Hebt u een groot tekort aan een of meer vitaminen, kan u een vitamine tekort stoornis of ziekte ontwikkelen.

Scheurbuik

Scheurbuik is een aandoening van de vitamine-deficiëntie als gevolg van een gebrek aan vitamine C, ook wel bekend als ascorbinezuur. Vitamine C is essentieel voor immune functie, wond genezing en collageen productie. Collageen is een noodzakelijk onderdeel van bindweefsel in uw botten, het kraakbeen, de huid en de ligamenten. Vitamine C speelt daarom een belangrijke rol in het gezond houden van uw huid en botten. Het helpt ook het behoud van gezond tandvlees en tanden. Scheurbuik is van invloed op alle deze weefsels. De symptomen omvatten gomziekte, gezwollen en bloeden tandvlees, losse tanden, kneuzingen van uw huid, pijn in uw gewrichten, trage wondgenezing en algemene zwakte. Scheurbuik is niet gebruikelijk in de Verenigde Staten maar meest vaak voorkomt bij oudere mensen met slechte voeding.

Rachitis

Rachitis is een vitamine-deficiëntie aandoening veroorzaakt door een gebrek aan vitamine D. De taak van vitamine D in je lichaam is het bevorderen van de groei en ontwikkeling van je botten. Het doet dit door het helpt uw lichaam absorberen van calcium uit ofwel een dieet bron of van een dieet aanvullen. Rachitis manifesteert als skeletafwijkingen zoals bowlegs en scoliose--een kromming in de wervelkolom; achtergebleven groei; zacht en zwakke botten, waardoor botbreuken; verminderde spierspanning; en tandheelkundige holten. Het is niet zo gebruikelijk in de Verenigde Staten maar is meer kans om te ervaren worden door kinderen vanaf 6 maanden tot 2 jaar oud. Volgens de de Centers for Disease Control and Prevention, de prevalentie van rachitis is vijf gevallen voor elke miljoen bij kinderen variërend van 6 maanden tot 5 jaar oud. De American Academy of Pediatrics beveelt aan dat borstvoeding suppletie van vitamine D vanaf de eerste maand van geboorte krijgen om te voorkomen dat een vitamine D-deficiëntie.

Pellagra

Pellagra is een deficiëntie aandoening veroorzaakt door een gebrek aan vitamine B3, ook bekend als niacine of nicotinezuur. Vitamine B3 helpt je lichaam voedsel omzetten in energie en is belangrijk voor uw gezondheid van de zenuwen. Pellagra is niet erg gebruikelijk in ontwikkelde landen. Echter, alcoholisten en ondervoede mensen de neiging om meer risico voor het ontwikkelen van deze tekortkoming. Pellagra wordt gekenmerkt door een donkere rode huiduitslag die betrekking hebben op uw gezicht, de nek, de voeten, de handen en de kuiten. Uw mond en tong kunnen ook worden rood, gezwollen en vol met zweren. Je kan last van diarree, misselijkheid, braken en constipatie. U kan hebben slaapproblemen of extreem moe voelen.

Beriberi

Beriberi is een vitamine-deficiëntie aandoening veroorzaakt door een gebrek aan vitamine B1, ook bekend als thiamine. Vitamine B1 is noodzakelijk voor het omzetten van voedsel in energie, geheugen, hersenen en cognitieve functies, zenuw-gezondheid en de vorming van bloedcellen. Beriberi is zeldzaam, maar alcoholisten hebben een grotere kans op de ontwikkeling ervan. Symptomen van beriberi zijn gevoelloosheid of tintelend gevoel in uw handen en voeten, benen zwelling, mogelijke verlamming, problemen spreken, verwarring, geheugenverlies, gevoelens van depressie en moeite met ademhalen. Als berberi niet wordt behandeld, kan het resulteren in een vorm van dementie of dood.


gerelateerde artikelen