Beroemde Track lopers

February 13

Kampioen lopers het teken stellen die anderen alleen maar dromen van het verkrijgen van kunnen. De beroemde loper die Jesse Owens zei ooit, "It takes om dromen in realiteit, een heleboel vastberadenheid, toewijding, zelfdiscipline en inspanning." Bij het overwegen van de meest bekende track lopers, het is goed te beseffen dit citaat als niet alleen een stelregel, maar een filosofie gecombineerd met uitzonderlijke vermogen dat de begaafde in de superior verandert.

Begindagen

Net 18 jaar oud, Helen haring Stephens nam deel aan de Olympische Zomerspelen 1936 in Berlijn. Stephens nam het goud op de 100 meter finale met een tijd die alleen 24 jaar later door Wilma Rudolph stonden werd. Stephens ook nam een tweede gouden als het anker van de 4 x 100 meter estafette en nam deel in het kogelstoten en discuswerpen ook. Jesse Owens bereikt eeuwige roem na het winnen van vier gouden medailles op de Olympische Zomerspelen 1936---vooral opmerkelijk in een tijd toen onder leiding van Nazi Duitsland de publieke beweringen van raciale superioriteit gevoed. Gouden medailles waren verdiend bij het verspringen, 100 en 200 meter sprint en als onderdeel van de 4 x 100 meter estafette.

Moderne tijd

Allyson Felix heeft faam verworven voor de prestaties van de aan - en off - track. Als een loper, Felix heeft genomen goud als onderdeel van de Olympische Zomerspelen 2008 in Peking als onderdeel van de 4 x 100 meter estafette. Ze won ook de zilveren medaille op de 200 meter sprint bij de Olympische spelen van 2004 en 2008 tweemaal. Naast de baan, Felix is meest bekend voor het zijn een lid van het Project geloven, een Amerikaanse Anti-Doping Agentschap geïnspireerd programma dat regelmatig tests atleten om ervoor te zorgen het ontbreken van prestatiebevorderende middelen. Usain Bolt staat bekend als de wereld record houder in de 100 en 200 meter sprinten gebeurtenissen vanaf juni 2010. Hij is ook een lid van het wereldrecord houden van de 4 x 100 meter estafette. Bout instellen wereldrecords in elk van deze gebeurtenissen op hetzelfde moment---de Olympische Zomerspelen 2008 in Peking.

In het midden

Wilma Rudolph was de eerste vrouw die drie gouden medailles winnen tijdens een Olympische spelen. Rudolf was overwinnaar van de Olympische Zomerspelen 1960 in Rome, met de eerste plaats eindigt in de 4 x 100 meter estafette evenals de 100 en 200 meter sprint. Rudolph nam ook deel aan de Olympische Zomerspelen 1956 in Melbourne, Australi├ź, de bronzen medaille te nemen als onderdeel van de 4 x 100 meter estafette. Carl Lewis was de eerste track loper sinds Owens won vier gouden medailles in een enkele Olympische spelen. Lewis internationale faam verworven op de Olympische Zomerspelen 1984 in Los Angeles, met de eerste plaats eindigt in het verspringen, 4 x 100 estafette en de 100 en 200 meter sprint. Lewis won gouden medailles Olympische Spelen 1988, 1992 en 1996 ook.


gerelateerde artikelen