Geavanceerde lever ziekte symptomen

September 29

De lever vervult veel vitale functies, met inbegrip van ondersteuning van het metabolisme van glucose, de bloedalbumine eiwit productie en afbreken van drugs, zodat ze kunnen worden uitgescheiden uit het lichaam. Milde schade kan onopgemerkt. Ernstige schade schaadt de lever de mogelijkheid voor het uitvoeren van de vele essentiële functies, wat leidt tot een veelheid aan symptomen. Deel van de symptomen van gevorderde ziekte van de lever worden veroorzaakt door mechanische verstopping van de bloedstroom in een gehavende lever.

Ascites

Ascites verwijst naar de ophoping van vocht in de buik. Aangezien het proces geleidelijk worden kan, misschien patiënten niet beseffen ze ascites tot verschillende liter vloeistof hebben opgebouwd. Ascites kan buikpijn en pijn veroorzaken. Druk op de borst kan voorkomen dat de longen goed uit te breiden, en leiden tot moeite met ademhalen. De vloeistof in de buik kan besmet raken, wat leidt tot bacteriële peritonitis, een levensbedreigende aandoening.

Geelzucht

Bilirubine wordt gevormd door de afbraak van rode bloedcellen producten. Het is normaal gesproken door de lever gemetaboliseerd en uitgescheiden via de darmen. Wanneer de lever niet kan deze functie uitvoert, bilirubine hoopt zich op in de huid leidt tot geelzucht, een gelige verkleuring van de huid, vaak gepaard met jeuk. Accumulatie in de ogen veroorzaken icterus, een gele verkleuring van het wit van de ogen, of de sclera.

Vermoeidheid

Ernstige vermoeidheid en spier zwakte optreden vaak op voorhand leverziekte. Zoals verklaard door "Harrison van Principles of Internal Medicine", is de exacte oorzaak van vermoeidheid onbekend. Gebrek aan eetlust en misselijkheid kan leiden tot slechte voeding en gewichtsverlies, die de vermoeidheid verergeren kan. Lage albumine kan bijdragen aan vermoeidheid ook.

Bloeden van de tendens

De lever produceert stollingsfactoren, ter ondersteuning van de vorming van bloedstolsels. Lever ziekte veroorzaakt een tekort aan bloedstolling factoren... Trombocytopenie, wat betekent dat een verlaagd aantal bloedplaatjes, kan zich ook voordoen. Deze twee factoren worden gecombineerd om een verhoogde tendens te bloeden, dat bijzonder ernstig na trauma en tijdens chirurgische ingrepen is veroorzaken.

Hepatische encefalopathie

Hepatische encephalopathie wordt gekenmerkt door verwarring, een verminderde niveau van bewustzijn en uiteindelijk coma. Volgens "Harrison van Principles of Internal Medicine," wordt het beschouwd als een gevolg van de accumulatie van toxines die normaal zou worden uitgesplitst naar de lever. Hepatische encefalopathie kan worden geactiveerd door een medische aandoening, zoals een infectie, die chronische leverziekte compliceert. Zodra encefalopathie in geavanceerde leverziekte verschijnt, is de prognose slecht.


gerelateerde artikelen