Bladderwrack kruid effecten

June 19

Bladderwrack kruid effecten

Bladderwrack, ook bekend als Fucus vesiculosus, is een zeewier gevonden op de kusten rond de wereld. Het was de eerste bron van jodium in 1811 en wordt sindsdien gebruikt voor aandoeningen zoals schildklierproblemen en gewichtsverlies. Wetenschappers ontdekken nu dat bladderwrack heeft potentieel voor het helpen ter voorkoming en behandeling van andere aandoeningen in het lichaam en ter bevordering van de algehele gezondheid.

Antioxidant

Bladderwrack was één van verscheidene planten getest bij de School van de biowetenschappen, Kingston University in Londen, Londen, voor zijn anti-veroudering en anti-oxydant eigenschappen. Van de 21 planten studeerde, gerangschikt bladderwrack de tweede hoogste (achter witte thee) in zijn vermogen om aan te vallen enzymen die elastase en collagenase die algemeen worden uitgebracht tijdens de ontsteking.

Kanker

Bladderwrack bevat fucoidan, een soort voedingsvezels gevuld met talrijke zwavel groepen. Een studie in Zuid-Korea kijken naar de gevolgen van de anti-tumor van fucoidan gewonnen uit bladderwrack bleek dat het de groei van cellen van HCT-15, menselijke Colón carcinoom cellen sterk geremd.

Cholesterol

Fucoidan van bladderwrack is ook een middel aan lagere cholesterol getest. Een studie in Spanje gevonden dat op de korte termijn, proefdieren gevoed het extract had aanzienlijk verlaagd totale cholesterol en low-density lipoprotein, ongezonde LDL, cholesterolgehalte en een aanzienlijk verhoogde antiatherogenic index, of de bescherming tegen de vorming van plaques in de slagaderen. Langere termijn resultaten toonde iets minder effecten op totaal cholesterol en LDL, maar effectiviteit te verhogen gunstig HDL cholesterol, evenals de antiatherogenic index.

Diabetes

Verschillende zeewier extraheert inclusief Fucus vesiculosus werden oraal toegediend aan normale proefdieren voor het testen van de gevolgen voor de bloedsuikerspiegel, zoals gerapporteerd in een studie gepubliceerd in het "dagboek van etnofarmacologie" in 1989. De wetenschappers een significante vermindering van bloedglucose acht uur na intraveneuze toediening waargenomen, verlaagd met glycemia 18 procent in normale konijnen en 50 procent in dieren met insuline - afhankelijke diabetes.

Oestrogeen

Een studie aan de moleculaire epidemiologie en toxicologie laboratorium, Universiteit van Californië-Berkeley bestudeerde de effecten van bladderwrack op premenopausal vrouwen. Bleek dat dieet bladderwrack kan verlengen van de lengte van de menstruele cyclus en oestrogeenniveaus in het lichaam te verminderen. De onderzoekers concludeerden dat de consumptie van bladderwrack, samen met soja, verantwoordelijk voor het verminderde risico van oestrogeen-gerelateerde kankers in Japanse bevolking zijn kan.

Huid

Een actueel uittreksel van de bladderwrack werd gebruikt door onderzoekers in Japan die vonden dat het daalde de dikte van de huid en verhoogd de elasticiteit van de huid. Dit houdt belofte voor gebruik in cosmetische producten omdat het verouderingsproces tot de oppose leidt: toename van de dikte van de huid en minder elasticiteit. Een rapport gepubliceerd in de editie van juni 2005 van het tijdschrift "Evidence Based Complementary Alternative Medicine" bleek ook, hoe folk genezers onder de Chumash mensen lager been oedeem met Fucus vesiculosus gewikkeld rond het been behandelen. Het verslag geconcludeerd dat de kelp van fytosterolen verantwoordelijk waren voor het helpen met de resorptie van water in de nieren, afnemende daling oedeem.

Schildklier

Bladderwrack heeft een hoog gehalte aan jodium, een reden waarom het vaak naar underactive schildklier aandoeningen. Maar hogere doseringen boven de dagelijkse aanbevolen 150 microgram jodium kunnen daadwerkelijk leiden tot hyperthyreoïdie, of een overactieve schildklier, en maak bestaande hyperthyreoïdie slechter, volgens the Merck Manual.


gerelateerde artikelen