Natuurlijke kruiden Remedies voor menopauze

June 12

Natuurlijke kruiden Remedies voor menopauze

Menopauze is een natuurlijke overgang, niet een ziekte. Toch, veel vrouwen ervaren opvliegers, nachtelijk zweten, seksuele disfunctie en stemmingswisselingen tijdens de menopauze levensstadia. In 2005 publiceerde het nationaal centrum voor complementaire en alternatieve geneeskunde of NCCAM, een algehele herziening, evaluatie van de veiligheid en de werkzaamheid van verschillende alternatieve behandelingen voor menopauze. Het panel vond dat, terwijl sommige kruiden remedies voor menopauze inefficiƫnt waren, anderen werden gesteund door veelbelovende wetenschappelijk bewijs. Bovendien, adviseren veel beoefenaars botanische geneesmiddelen voor de behandeling van depressie, geheugenverlies en andere symptomen vaak gezien tijdens de menopauze.

Black Cohosh

Veruit de meest populaire kruidenmiddel voor menopauze-gerelateerde symptomen, black cohosh kan het verminderen van symptomen van opvliegers, nachtelijk zweten en seksuele dysfunctie. De NCCAM merkt op dat de studies van black cohosh hebben opgeleverd tegenstrijdige resultaten; het kruid lijkt sommige vrouwen, maar niet anderen profiteren. Black cohosh is over het algemeen beschouwd als veilig door de Amerikaanse Food and Drug Administration; het moet echter niet worden gebruikt door iedereen met een geschiedenis van de leverziekte.

Ginseng

Een onderdeel van de traditionele Chinese geneeskunde, ginseng kan het lichaam aan te passen aan fysieke en emotionele stress. Volgens de National Institutes of Health, kan ginseng verminderen stemmingswisselingen, slaapstoornissen en seksuele problemen bij de menopauze en post-menopauzale vrouwen.

Soja

Een natuurlijke bron van fyto-oestrogenen--plantaardige stoffen die chemisch vergelijkbaar met oestrogeen--soja kunnen helpen om controle van opvliegers en nachtelijk zweten. Net als black cohosh, soja lijkt te profiteren van sommige vrouwen maar schadelijk kan zijn voor anderen. Vrouwen met een voorgeschiedenis van borstkanker of eierstokkanker dient een erkende vakman te raadplegen alvorens soja supplementen.

Rode klaver

Zoals soja, rode klaver bevat fyto-oestrogenen en kan het verminderen van symptomen van lage oestrogeenniveaus. De National Institutes of Health opmerking dat rode klaver is goed verdragen en geassocieerd met weinig bijwerkingen.

St. Janskruid

Volgens Medline Plus, een dienst van de Amerikaanse National Institutes of Health, is het kruid St. Janskruid zo effectief als farmaceutische geneesmiddelen voor de behandeling van milde tot matige depressie. Omdat milde depressie een gemeenschappelijk effect van de menopauze is, raden veel natuurgeneeskundige beoefenaars St. Janskruid als onderdeel van de menopauze gezondheidszorg.


gerelateerde artikelen