Kan Fast Food gezondheidsproblemen veroorzaken?

June 30

Kan Fast Food gezondheidsproblemen veroorzaken?

De meeste van de gezondheidsproblemen die uit de fast-food consumptie voortvloeien zijn een resultaat van hoge niveaus van verzadigd vet, transvet, suiker en natrium. Fastfood restaurants vaak delen van deze ingrediënten die hoger zijn dan de aanbevolen niveaus, in een poging om te smaak toevoegen aan hun voedsel en er meer wenselijk gebruiken. Veel grote gezondheidsvoorschriften worden geassocieerd met fast-food consumptie, met inbegrip van hart-en vaatziekten, beroerte, diabetes en hypertensie.

Vet voor hart-en vaatziekten

Kan Fast Food gezondheidsproblemen veroorzaken?

Veel voedingsmiddelen met transvetten kunt kosten omlaag te brengen, het bewaren van voedsel en het toevoegen van wenselijk smaken en texturen. Fastfood restaurants Frituur vaak voedingsmiddelen met transvetten. Deze ongezonde, kunstmatige vetten kunnen zowel uw goede cholesterol verlagen terwijl het verhogen van slechte cholesterol. Dit, beurtelings, verhoogt het risico van het ontwikkelen van type 2 diabetes, hart-en vaatziekten en beroerte. Een studie van de 2010 gepubliceerd in het "Journal van de American Dietetic Association" benadrukt dat bij de 2 procent van de totale calorie-inname bestaat uit transvet, het risico voor hart-en vaatziekten met een maar liefst 23 procent stijgt. De American Heart Association stelt vast dat verzadigde vetten, wanneer in overmaat, verbruikt ook verhoogd risico voor hart-en vaatziekten en beroerte.

Suiker voor Diabetes

Kan Fast Food gezondheidsproblemen veroorzaken?

Fastfood worden meestal geserveerd met frisdranken, milkshakes en andere dranken die bevatten een hoog gehalte aan suiker. Deze toegevoegde suikers geen nutritionele waarde bevatten en gewichtstoename, daardoor negatief beïnvloeden gezondheid van het hart kunnen bevorderen. Een 2013 studie gepubliceerd in "Huidige advies in klinische voeding en metabole zorg" merkt op dat hoge-suiker diëten insulineresistentie verhogen, bevordering van de aanwinst van het gewicht en een belangrijke risicofactor voor de ziekte van Alzheimer en diabetes type-2 zijn. De studie concludeerde dat toegevoegd-suiker consumptie te verminderen zouden kunnen levensduur en kwaliteit van leven stijgen.

Natrium voor hypertensie

Kan Fast Food gezondheidsproblemen veroorzaken?

Natrium van smaak-verbeterende eigenschappen maken het een favoriete ingrediënt onder fastfood restaurants. De Amerikaanse Food and Drug Administration notities die meer dan 75 procent van dieet natrium van restaurant voedingsmiddelen en verpakte levensmiddelen komt. Wanneer hoge niveaus van natrium worden verbruikt, bloeddruk stijgt, en het risico op hoge bloeddruk en hart-en vaatziekten verhoogt. Een studie van 2012 gepubliceerd in het "American Journal of Medicine" merkt op dat een hoge Natrium inname is niet alleen gekoppeld aan hypertensie maar beroerte, ventriculaire hypertrofie (de verdikking van de muren van het hart) en Proteïnurie--een voorwaarde die nierschade aangeeft.

Gezonde aanbevelingen

Kan Fast Food gezondheidsproblemen veroorzaken?

De American Heart Association adviseert niet meer dan 2 gram transvet per dag en niet meer dan 16 gram verzadigd vet per dag. De Amerikaanse regering dieetvoorschriften raden een limiet van 2.300 milligram natrium per dag--een bedrag gelijk aan 1 theelepel zout. De American Heart Association adviseert niet meer dan 25 gram toegevoegde suikers per dag voor vrouwen en niet meer dan 38 gram voor mannen. Door alleen fastfood te eten bij speciale gelegenheden en gezondere opties--zoals salades, suikervrije dranken en voedingsmiddelen die niet zijn gebakken--te kiezen kunt u de gevaarlijke gezondheidsgevolgen van fastfood voorkomen.


gerelateerde artikelen