Verbeter CoQ10 supplementen huid?

July 31

Verbeter CoQ10 supplementen huid?

Coenzym Q10 is een soort antioxidant gevonden door het hele lichaam, en uw huid is één van de meest voorkomende bronnen. Ook bekend als ubiquinone en CoQ10, werd co-enzym Q10 geprezen om zijn vermogen te beschermen, evenals het herstel van de huid. Coenzym Q10 is beschikbaar in twee vormen-orale supplementen en actuele preparaten. Terwijl het effect van actuele voorbereidingen op de huid wijdst heeft onderzocht, suggereren verscheidene recente studies dat orale suppletie kan ook blijken te zijn even gunstig voor de huid.

Wat Is co-enzym Q10?

Coenzym Q10 is een antioxidant, dat is een soort stof die de cellen in je lichaam tegen schade beschermt. Het niveau van coenzym Q10 binnen de huid van kindertijd tot volwassenheid stijgt, pieken op 20 tot 30 jaar oud en vervolgens geleidelijk vermindert met de leeftijd. Coenzym Q10 is gelokaliseerd vooral aan de meest oppervlakkige laag van uw huid, het stratum corneum, genoemd in de huid, en functies naar de diepere lagen van uw huid te beschermen tegen schade veroorzaakt door ultraviolet licht. Blootstelling aan ultraviolet licht lokt schade aan de huidcellen die verantwoordelijk zijn voor de elasticiteit. Deze schade kan worden geopenbaard als rimpels, hyperpigmentatie, slappe huid of zelfs kanker laesies.

Coenzym Q10-supplementen

Co-enzym Q10 kan worden gevonden in de vorm van orale supplementen en actuele preparaten. Volgens Italiaanse onderzoekers, het gelijktijdige gebruik van mondelinge coenzym Q10 supplementen en actuele preparaten kunnen leiden tot hogere niveaus van coenzym Q10 binnen de huid dan actuele preparaten alleen. De studie, gepubliceerd in 2003 in "Biofactors," aangetoond dat de gelijktijdige toediening van orale supplementen met coenzym Q10, vitamine E en selenium samen met een actuele coenzym Q10 voorbereiding effectief de niveaus van coenzym Q10 in het stratum corneum verhoogt. Toepassing van het actuele preparaat alleen verhoogd het niveau van coenzym Q10 in de talg, een olieachtige substantie geproduceerd door de talgklieren in de huid. Deze studie suggereert dat mondelinge coenzym die Q10 supplementen kan meer effectief in het verhogen van het niveau van coenzym Q10 in de huid zelf dan actuele preparaten.

Effect op de huid

Orale suppletie van coenzym Q10 kunnen zo effectief als actuele preparaten bij het verminderen van de ernst van de rimpel, volgens een studie van 2004 uitgevoerd door functionele levensmiddelen onderzoeklaboratoria en H & BC onderzoeklaboratoria. De studie, gepubliceerd in "Voedsel Style" magazine, dat mondelinge coenzym Q10-supplementen gelijk aan 60 mg een dag minder rimpel gebied gevonden met 33 procent, rimpel volume met 38 procent en rimpel diepte bedoelen met 7 procent in slechts twee weken. De auteurs van de studie er rekening mee dat deze resultaten vergelijkbaar met andere studies over actuele voorbereidingen voltooid zijn. De resultaten zijn echter beperkt door de grootte van de studie, die bestond uit slechts acht vrouwelijke vrijwilligers.

Aanbevolen gebruik

Er is momenteel geen aanbevolen inname waarde vastgesteld voor coenzym Q10; echter, de meeste studies betrekken doseringen overal van 50 tot 300 mg per dag. In de eerder genoemde studie in "Voedsel Style" magazine, deelnemers aan de studie verbruikt 60 mg Co-enzym Q10 per dag oraal. De "Biofactors" studie betrokken suppletie van coenzym Q10 50 mg per dag oraal.

Waarschuwing

Vaak voorkomende bijwerkingen van mondelinge coenzym Q10 supplementen zijn misselijkheid, diarree, maagklachten, braken, verminderde eetlust, lage bloeddruk en huiduitslag. Coenzym Q10 moet niet worden gehouden als u zwanger bent, verpleging of lage of hoge bloeddruk. Co-enzym Q10 kan communiceren met verschillende medicijnen zoals chemotherapie medicijnen, warfarine en bloeddruk medicatie.


gerelateerde artikelen