Voedingsmiddelen die minder Gas en opgeblazen gevoel

August 29

Voedingsmiddelen die minder Gas en opgeblazen gevoel

Als je het opgeblazen gevoel mijngashoudende regelmatig, je niet alleen bent--10 tot 20 procent van de volwassenen van gas in de vorm van boeren of winderigheid klagen en het is normaal om te stoten flatus 12 tot en met 25 per keer dag, volgens de Brigham and Women's Hospital. Soms kan het probleem worden opgelost door het elimineren van voedingsmiddelen die leiden tot gas en opgeblazen gevoel, met inbegrip van crucifere groenten, natrium-rijk voedsel en junkfood. Echter kunt u ook aan voorraad omhoog op bepaalde voedingsmiddelen die kunnen helpen verminderen het ontstaan van deze beschamende-- nog volkomen normaal--lichamelijke functie.

Vezel-rijk voedsel

Vezel regelt de spijsvertering, helpt voorkomen constipatie die leiden gas tot kan en opgeblazen gevoel. Echter, er is een fijne lijn tussen net genoeg en teveel: overdreven op vezel of het eten van de verkeerde vezel-rijk voedsel kunnen leiden tot maag ongemak allemaal op zijn eigen. Het type van vezel dat helpt reguleren uw spijsvertering is onoplosbare vezels, die niet in water oplossen. Hele korrels producten zoals tarwe en haver zemelen zijn best voor constipatie, volgens de Harvard School of Public Health, terwijl andere bronnen van onoplosbare vezels bruine rijst, peulvruchten, wortelen, komkommers en tomaten zijn. Hoewel crucifere groenten zoals broccoli en bloemkool hoog in vezel zijn, bevatten ze ook zwavel en een koolhydraat genaamd raffinose die moeilijk is voor je lichaam te breken, wat tot meer opgeblazen gevoel en gas leidt.

Passeren van de probiotica

Als uw gas en opgeblazen gevoel wordt veroorzaakt door de ongezonde bacteriën in uw spijsverteringskanaal, voedingsmiddelen die probiotica bevatten kunnen helpen bij het oplossen van het probleem. Volgens geregistreerde diëtist Kristi King, schrijven op de website van de Huffington Post, bevatten probiotica gezonde bacteriën die uit de slechte bacteriën in je darmen menigte. Zoek naar producten, zoals yoghurt en kefir, die opmerking "levende en actieve" culturen op de verpakking.

Mineralen die kalmeren

De mineralen magnesium en kalium helpen bij het bestrijden van opgeblazen gevoel en gas. Magnesium, die is gevonden in groene bladgroenten, hele granen en vis zoals heilbot, doet dit door rustgevende constipatie door het ontspannen van de spieren in de intestinale muren, volgens de website van de Dr. Oz Show. Kalium verlicht opgeblazen gevoel door taakverdeling en lichaamsvloeistoffen circuleren. Kalium-rijk voedsel zoals bananen, kiwi's en aardbeien toevoegen aan uw dieet.

Het vechten met vloeistoffen

Wanneer voedsel mislukt, draai aan vloeistoffen om te helpen gemak uw pijn. Water helpt beat opgeblazen gevoel veroorzaakt door het eten van teveel natrium, en het ook helpt houden van uw spijsverteringskanaal optimaal functioneren. Het Institute of Medicine beveelt 2,7 liter water per dag voor vrouwen en 3.7 liter per dag voor mannen. Paardebloem thee kan ook helpen, want het is een mild diureticum, dus probeer het drinken van een kopje per dag om te zien of het helpt je lichaam.


gerelateerde artikelen