Hoe u diagnosticeren ziekte van Crohn?

July 20

Overzicht

Ziekte van Crohn en colitis ulcerosa zijn de twee belangrijkste vormen van inflammatoire darmziekte. Omdat colitis ulcerosa en de ziekte van Crohn vele overlappende functies hebben, onderscheid te maken tussen hen een diagnostische uitdaging te kan presenteren. De twee ziekten vereisen verschillende behandelingen en hebben een verschillende prognose, dus is het essentieel om een juiste diagnose stellen. Specialisten zoals chirurgen colorectal of gastroenterologen vaakst diagnosticeren en behandelen van inflammatoire darmziekte.

Ziekte van Crohn kan invloed hebben op het maag-darmkanaal overal uit de mond naar de anus. Colitis ulcerosa, aan de andere kant, beïnvloedt alleen de dikke darm. Ziekte van Crohn is een auto-immune aandoening, waarbij het lichaam specifiek aanvallen van het GI-darmkanaal en ontsteking veroorzaakt. Tekenen en symptomen van de ziekte van Crohn omvatten GI bloeden, abdominale pijn, gewichtsverlies, bloedarmoede en frequent of losse stoelgang. Deze symptomen vaak gevraagd een verdere workup met behulp van een combinatie van laboratoriumtests, beeldvorming, endoscopie of experimentele chirurgie.

Laboratoriumtests help bepalen het niveau van ontsteking in het maag-darmkanaal. Bloedtesten voor C - reactief proteïne en erytrocyt sedimentatie rate zijn niet specifiek genoeg, want andere ziekten die een ontsteking veroorzaken ook deze niveaus kunnen verhogen. Specifieke biomarkers en serologische testen geven een veel nauwkeuriger indicatie van ziekte van Crohn. Geavanceerde serologische testen ontstekingsdarmziekte kan bevestigen, maar ook vaak onderscheid kan maken tussen de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa.

Imaging tests kan ook helpen diagnosticeren van de ziekte van Crohn, zoals ontsteking wordt weergegeven in de gebieden van de darm. Een fistel is een abnormale verbinding tussen twee lichamelijk oppervlakken, zoals uit de dunne darm aan de huid. Een reeks kleine darm contrast kan het identificeren van fistuals en andere kleiner geworden en ontstoken gebieden. Computertomografie scans soortgelijke informatie geven en ook kunnen de diagnose van gebieden van darm verdikking.

Directe visualisatie van de darm via de bovenste endoscopie of colonoscopie kan bevestigen een diagnose van ontstekingsdarmziekte en ziekte van Crohn. In deze procedure verwijdert de arts pijnloos een stukje weefsel uit de ontstoken darm. Een patholoog onderzoekt vervolgens de biopsied weefsel in het laboratorium voor bewijs van ontsteking. In sommige gevallen komt de uiteindelijke diagnose uit een diagnostische en experimentele chirurgie te evalueren van de patronen van de ontsteking.

Uiteraard ontstekingsdarmziekte is een complexe groep van ziekten, de raadpleging en behandeling door een specialist zoals een dubbelpunt en rectale chirurg of een gastro-enteroloog is belangrijk.

Disclaimer

Dr. Hoffman eens niet alle producten te zien op deze website.


gerelateerde artikelen