Symptomen van een allergische reactie op vitamine B

September 27

Symptomen van een allergische reactie op vitamine B

Je lichaam is afhankelijk van een vitamine B-complex voor een groot aantal lichaamsfuncties, met inbegrip van de ontwikkeling en groei. Enzymen, die eiwitten die bepalend zijn voor diverse chemische reacties in je lichaam zijn, is afhankelijk van de verschillende soorten vitamine B voor goede werking. De B-vitaminen zijn essentieel voor het draaien van het voedsel dat je in energie eet. Aangezien B-vitaminen wateroplosbaar zijn, is overmaat weggespoeld via je urine. Hoewel ze zeldzaam zijn, zijn overdosis en allergische reacties mogelijk.

Irritatie van de huid

Thiamine, of B-1, kunnen een allergische reactie die leidt tot huiduitslag en irritatie van de huid veroorzaken. Alcoholisten en mensen met een leverziekte kan ondervindt bij het verwerken van thiamine, volgens Medline Plus, een website van de National Institutes of Health. Thiamine is gegeven als een aanvulling voor de behandeling van spijsverteringsstoornissen zoals diarree en slechte eetlust en stimuleren het immuunsysteem. Een thiamine-tekort kan leiden tot een aandoening van de hersenen genaamd perifere neuritis. Thiamine is natuurlijk in voedingsproducten zoals bonen, vlees, noten, gist en graan korrels. Rauwe vis thiamine in het lichaam kan vernietigen, en de chemische stoffen in de koffie en thee kunnen interfereren met een geringe productie. Betel nuts of areca, kan leiden tot een tekort van thiamine en paardestaart supplementen vernietigen thiamine als het de maag binnenkomt.

Anafylactische Shock

Een allergische reactie op B-3, ook genoemd niacine, kan leiden tot anafylactische shock en dood, volgens Aetna InteliHealth. Niacine supplementen zijn meestal gebruikt voor de behandeling van spijsverteringsstoornissen, hoge cholesterol, ziekte van Alzheimer en atherosclerose. U kunt andere bijwerkingen kan ondergaan als u gevoelig voor niacine bent. Vlissingen, misselijkheid, diarree, braken en jeuk kan optreden. Een peptic ulcer kan geïrriteerd raken wanneer u niacine supplementen te nemen. Wazig zicht, Macula oedeem en leverschade kunnen ook ontwikkelen. Als u diabetes hebt, kan niacine verhogen uw bloedsuikerspiegel. Andere bijwerkingen kunnen zijn duizeligheid, ademhalingsproblemen, angst, tandheelkundige pijn en hoofdpijn. Een van de meest voorkomende bronnen van niacine is verrijkte granen. Het is ook gevonden in bananen, aardappelen, garbanzo bonen en kipfilet.

Aandoeningen van de maag

Pyridoxine, ook wel genoemd B-6, wordt gebruikt voor de behandeling van verstopte slagaders, bloedarmoede en hoge cholesterol. Het wordt gebruikt door zwangere vrouwen voor de behandeling van ochtendmisselijkheid en menstruerende vrouwen te verminderen de symptomen van PMS. Andere toepassingen van B-6 supplementen zijn behandeling van nierstenen, longkanker, maculadegeneratie en vangsten voor zuigelingen. Medline Plus pyridoxine is veilig voor de meeste mensen, verslagen kunnen, maar allergische reacties maag stoornissen gaande van braken en verlies van eetlust tot pijn en misselijkheid. Het kan u slaperig maken als u een negatieve reactie op de supplementen of leiden tot tintelingen in je lichaam. Langdurig gebruik van B-6 supplementen kan leiden tot complicaties van zenuwen en hersenen.

Diarree

Riboflavine en vitamine B-2, kan leiden tot diarree wanneer genomen in grote doses. Als u gevoelig voor B-2 bent, kan het uw urine om een oranje-gele kleur of ertoe leiden dat u hebben een toename in de urineproductie. Riboflavine is gebruikt voor de behandeling van migraine en tekortkomingen die zijn gekoppeld aan baarmoederhalskanker. Lage riboflavine niveaus ook kunnen leiden tot acne, spierkrampen, bloed stoornissen en carpaal tunnelsyndroom. Het wordt ook gebruikt voor een aantal voorwaarden, zoals staar, lage immuunsysteem, geheugenverlies en zweren. Atleten gebruiken vaak riboflavine te verhogen van de prestaties. Vitamine B-6 komt van nature in noten, eieren, groene groenten, vlees en melk.


gerelateerde artikelen