Voordelen van Rhodiola Rosea voor depressie

July 24

Voordelen van Rhodiola Rosea voor depressie

Rhodiola rosea--ook bekend als Golden Root, Roseroot of Aaron van Rod--is een vaste plant die in de koude en bergachtige omgevingen van het noordelijk halfrond bloeit. Populair in de traditionele geneeskunde, modern onderzoek heeft aangetoond dat verbindingen in Rhodiola rosea zijn adaptogens en monoamineoxidase of MAO, remmers. Adaptogens zodat het lichaam aan te passen aan stress. MAO remmers worden gebruikt in de klinische behandeling van depressie. Raadpleeg uw arts alvorens Rhodiola rosea als behandeling voor depressie.

Oorzaken van depressie

Depressie is een complexe aandoening zonder een bekende, één oorzaak. Het brein is voortdurend balanceren van excitatory, positieve signalen en remmende, negatieve signalen. Teveel remmende signalen, met name met betrekking tot de GABA B receptor, zijn gekoppeld aan de lage stemming en motivatie bij depressie. De MAO-remmer activiteit van Rhodiola rosea verhoogt excitatory signalen in de hersenen die de verhoogde remming van de depressie kan compenseren.

Depressie en stress hebben een intieme relatie. Terwijl lijden aan depressie, kan u verhoogde niveaus van stresshormonen zoals cortisol die tot lichamelijke ziekte leiden kan weergeven. De adaptogenic activiteit van Rhodiola rosea kan verminderen stress hormoonniveaus, het beperken van fysieke bijwerkingen van depressie.

Rhodiola Rosea: Adaptogens

Adaptogen is de naam gegeven door herbalists om planten die verhoging van de weerstand tegen stress en angst. Deze kruiden invloed op het biologisch proces van allostasis, de aanpassing aan de psychosociale-, milieu- en fysieke stress. Allostasis wordt uitgevaardigd door de hypothalamische-hypofyse-bijnier as door hormonen zoals cortisol. Rhodiola rosea is klinisch aangetoond dat het verminderen van het effect van psychologische stress op stresshormonen.

Rhodiola Rosea: MAO-remmer

Monoamino-oxidase is een enzym aanwezig in de hersenen die neurotransmitters zoals serotonine, dopamine, phenylethylamine, noradrenaline en adrenaline degradeert. Deze neurotransmitters verhogen de hoeveelheid positieve signalen in de hersenen. De remming van monoamino-oxidase verhoogt de aanwezigheid van deze neurotransmitters in de hersenen, het gebrek aan activiteit aanwezig in depressie te compenseren. Verbindingen in Rhodiola rosea remmen de activiteit van monoamino-oxidase. Individuen met een milde tot matige depressie bleek verhoogde stemming, slaapcyclus en emotionele stabiliteit tijdens het gebruik van Rhodiola rosea.

Hoe te te nemen Rhodiola Rosea

Klinische studies aangetoond dat de effectiviteit van 340 tot 680 mg per dag voor een 5% gestandaardiseerd extract van Rhodiola rosea. Gemeenschappelijke supplementen bevatten 500 mg 3% extract (nu Rhodiola) of 100 mg 15% extract (Biotest Rhodiola Rosea). Neem een pil in de ochtend met ontbijt en een pil zes uur later. Vermijd Rhodiola nemen voor het slapen als het interfereert met slaap in sommige individuen. Als u overexcitement of agitatie, uw dosering te verminderen of te stoppen Rhodiola rosea.

Aanvulling op Rhodiola Rosea

Een regelmatige lichaamsbeweging routine kan verhogen de hoeveelheid positieve neurotransmitters afgebroken door monoamine oxidase aanvulling van Rhodiola rosea in de behandeling van depressie. Een gezond dieet, de goede hydratatie en de aangename temperatuur en de vochtigheid in uw omgeving vermindert stress bij te dragen tot depressie.

Let op

Depressie is een ernstige medische aandoening. Niet stoppen met het innemen van medicatie voorgeschreven door uw arts zonder zijn kennis. Rhodiola rosea kan interfereren met andere medicatie die u neemt. De meest voorkomende bijwerkingen van Rhodiola rosea zijn onrust en slapeloosheid.


gerelateerde artikelen