Hoe te breken een verslaving aan koolhydraten & suiker

October 21

Hoe te breken een verslaving aan koolhydraten & suiker

Geraffineerde koolhydraten en suiker kunnen erg verslavend zijn. Een overzicht van het onderzoek gepubliceerd in het "huidige advies in klinische voeding en metabole Care" gemeld dat lab ratten, evenals mensen, vindt suiker nog meer de moeite waard dan cocaïne. Breken van een verslaving aan koolhydraten en suiker moet met behulp van een verscheidenheid van strategieën die betrekking hebben op zowel de fysieke en psychologische facetten van voedsel hunkeren.

Nix de snoepjes

Hoe te breken een verslaving aan koolhydraten & suiker

Houd verslavend traktaties uit uw huis, auto en werkruimte. Jacob Teitelbaum, een internist en schrijver van "Beat suiker verslaving Now," schrijft dat als je niet kan weerstaan eten iets zoets, nemen slechts een paar van beten in plaats van een hele portie eten. Cleveland Clinic diëtist Kristin Kirkpatrick adviseert haar suiker-verslaafde patiënten om te houden van gezonde snacks, zoals een nonsweet hele korrels trail-mix, bij de hand te helpen afweren van suiker cravings.

Pas op voor suiker vervangers

Hoe te breken een verslaving aan koolhydraten & suiker

Kirkpatrick raadt het vermijden van suiker vervangers, aangezien ze te gebruiken doet niet de omscholing van uw smaakpapillen om niet hunkert naar snoep. De auteurs van een review gepubliceerd in de "Yale Journal van biologie en geneeskunde" opgemerkt dat suiker vervangers kunnen eigenlijk het aanmoedigen van overeten en voedsel het hunkeren naar, waarschijnlijk omdat de smaakpapillen het lichaam een zoete beloning--die noncaloric zoetstoffen niet beloven te leveren.

Genoeg slaap krijgen

Hoe te breken een verslaving aan koolhydraten & suiker

Wordt moe maakt het moeilijker om te weerstaan aan de verleiding van zoete snacks. Een universiteit van Californië, Berkeley, studie gepubliceerd in "Nature Communications' in 2013 bleek dat slaap deprivatie verhoogde activiteit in de delen van de hersenen die op beloningen reageren. Studiedeelnemers die minder slaap kreeg waren meer kans om te bereiken voor de junkfood. Slapen zeven tot negen uur een nacht helpt houden van uw energieniveaus te, vermindert uw eetlust en kunt u breken van een verslaving aan koolhydraten en suiker, schrijft Teitelbaum.

Eten van Whole Foods

Hoe te breken een verslaving aan koolhydraten & suiker

Bewerkte voedingsmiddelen bevatten vaak toegevoegde suikers, zelfs wanneer het is niet duidelijk. Het eten van hele verse vruchten, kunt groenten, mager vlees en gehele korrels u beter bijhouden en verminderen van de hoeveelheid suiker die je eet. Geraffineerde granen zoals wit brood of gebak vervangen door gezondere, meer vulling koolhydraten zoals hele korrels brood of popcorn. Pas op voor vetvrij en verminderd-vet producten, die vaak meer suiker bevatten ter vervanging van het vet.

Bekijk de glycemische Index

Hoe te breken een verslaving aan koolhydraten & suiker

De glycemische index rangschikt voedingsmiddelen op basis van hoe snel ze uw bloedsuikerspiegel verhogen. Sommige voedingsmiddelen zoals wit brood, de neiging om te snel verhogen uw bloedsuikerspiegel, die dan "crashen kan," leidt tot carb hunkeren naar. Met uitzondering van aardappelen en watermeloen, meeste verse vruchten en groenten rang laag op de glycemische index dankzij hun vezelgehalte. Eiwitrijke voedingsmiddelen zoals vlees, vis, gevogelte en kaas zijn andere lage-GI keuzes voor iemand met een suiker verslaving.

Meer bewegen

Hoe te breken een verslaving aan koolhydraten & suiker

Oefening releases serotonine, een chemische "feel-good", in je hersenen, zoveel als suiker en koolhydraten. Het helpt ook verlichten stress. Stress kan leiden tot de "gebaseerde beloning" eten, volgens een herziening van het onderzoek gepubliceerd in 2007 in "Fysiologie en gedrag."

Hou je ogen op de prijs

Kirkpatrick doet haar patiënten denken dat suiker eten in overmaat aan een aantal nare ziekten bijdraagt, variërend van obesitas tot kanker en hart-en vaatziekten. Teitelbaum, zichzelf een herstelde suiker verslaafde en chronische vermoeidheid lijder, schrijft dat breken van een verslaving aan suiker een belangrijk onderdeel van zijn behandeling van patiënten met chronische vermoeidheid en fibromyalgie is. Rekening houdend met suiker de schadelijkheid kan gemakkelijker te zeggen "nee" wanneer geconfronteerd met verleiding.


gerelateerde artikelen