Oefeningen voor de Tendonosis van de schouder

December 30

Oefeningen voor de Tendonosis van de schouder

Schouder tendonosis heet gewoonlijk tendinitis, maar er is een onderscheid tussen de twee. Een diagnose van tendinitis geeft aan een acute blessure die tot ontsteking van de pezen leidt. In het geval van de schouder zijn de aangetaste pezen die rond de rotatorenmanchet. Tendonosis, aan de andere kant, verwijst in het algemeen naar een chronische blessure, vaak het resultaat van onvolledige genezing van een eerder acute blessure. Het kan pijn en immobiliteit, zodat zacht rekken en zorgvuldige oefening wordt aanbevolen te verhogen van bereik van de beweging en pijn te verminderen.

Slinger oefening

Lig plat op je buik op een oppervlakte die het mogelijk de vrije beweging van een overhangende arm maakt. Een halterbank is perfect voor de uitoefening van de slinger, maar liggend op de rand van een bed of massage tafel is volkomen aanvaardbaar.

Laat de getroffen arm bengelen vrij over de rand van het bed of de Bank. Schommel zachtjes heen en weer de arm in een boog van ten minste 15 graden om te beginnen. De boog moet 35 tot 40 graden verhogen als de pijn dit toelaat. Isoleren van de schouder spieren in het verkeer zo veel mogelijk. Het is natuurlijk aan de nek te gebruiken ter ondersteuning van het lichaam en het duwen van de schouder. Proberen te houden van de nek en borst ontspannen.

Overhead Stretch

Verwondingen aan de pees leiden tot het weefsel te contracteren, zodat herstel juiste bereik van de beweging frequente en zachte uitrekken vereist. De overhead stuk is een milde oefening voor degenen die nog steeds het gevoel van de pijn geassocieerd met acute peesontsteking of chronische tendonosis.

Lig plat op je rug. Een harde ondergrond is het beste, maar een stevige matras werkt zo goed. Verhogen van de getroffen arm recht boven u, loodrecht op je lichaam. Alleen het verhogen van de arm strekt zich uit van de pezen, maar indien mogelijk bereiken over je lichaam met de andere hand en greep de elleboog van de uitgestrekte arm. Trek voorzichtig, verder strekken de geblesseerde schouder. Gebruik een vloeiende trekken bewegingen en houd hem gedurende 10 seconden op een moment. Niet snel Trek en vrijgeven.

Cross-body Stretch

Het traject van de cross-body geldt zijdelingse druk voor de benadeelde pezen, als aanvulling op de overhead rekken die de pezen langs hun lengte trekt. Stand en houden de gewonde arm uit aan uw kant, niveau met de grond en loodrecht op je lichaam. Swing de arm naar binnen, houden het niveau, totdat het wordt uitgebreid recht voor u. Wanneer u dit standpunt heeft bereikt, kunt uw andere hand de elleboog van de gewonde arm begrijpen en trek het over je lichaam. Opnieuw, gebruik een trage, zachte trekken beweging en houd deze gedurende 10 seconden op een moment, trekken verder als u mobiliteit herwinnen.


gerelateerde artikelen