Chemische Stress Tests voor het hart

December 23

Chemische Stress Tests voor het hart

Chemische en farmacologische stresstests is een gebruikelijke praktijk voor de beoordeling van de coronaire perfusie; dat wil zeggen voor de identificatie van eventuele blokkades in de kransslagaders die de bloedstroom naar het hart zou afnemen. Chemische stress tests worden gebruikt wanneer patiënten niet fysiek in staat is voor het uitvoeren van een oefening stresstest. Farmacologische stresstests wordt gebruikt met nucleaire geneeskunde, zoals thallium, en myocard perfusie scant zoals positron emissie tomografie (PET scan).

Adenosine stresstest

Adenosine is een anti-aritmische medicijnen; het wordt gebruikt om te controleren van onregelmatige hart ritmes. Adenosine kan vertragen hartslag (HR) en veroorzaken aanzienlijke vasodilatatie of ontspanning van de bloedvaten. Deze twee eigenschappen maken adenosine geschikt voor farmacologische stress testen omdat ze de doorstroming van het bloed door het hart verhogen. Donna D. Ignatavicius, MS RN en M. Linda Workman, Ph.D, auteurs van "Medisch-chirurgisch Nursing: kritisch denken voor Collaborative Care", uitleggen dat adenosine beoordeelt niet hart spier zuurstofverbruik omdat het verhoogt niet de HR zoals een daadwerkelijke uitoefening stresstest zou; maar het geeft wel aan de toereikendheid van de bloedstroom door de kransslagaders.

Adenosine krijgt intraveneus (IV). De patiënt op een brancard versteld en heeft zijn bloeddruk (BP) gecontroleerd om één tot twee minuten gedurende de hele procedure. Cardiale monitoren meten HR en ritme. Patiënten die adenosine vaak voelen angstig, warm en rood, kort van adem en klagen van druk in de borst. De duur van een stresstest adenosine is kort; echter, de bijwerkingen zijn intens en sommige patiënten tolereren geen de test. Complicaties omvatten het risico van zeer lage BP, HR of zelfs hartblok en bronchospasme vertragen. Patiënten met een geschiedenis van longziekte nemen niet adenosine.

Patiënten worden gescand na ontvangst van de drugs; de afbeeldingen tonen bloedstroom door het hart en de artsen bepalen of eventuele blokkades aanwezig zijn.

Dobutamine stresstest

Dobutamine kan worden gebruikt in plaats van een inspanningstest stress te simuleren van de effecten van lichaamsbeweging op het hart. Het kan ook worden gebruikt met stress echocardiografie in plaats van met nucleaire beeldvorming scans. Dobutamine verhoogt de myocardiale zuurstofverbruik, of hoeveel zuurstof het hart vereist, door het verhogen van de snelheid en de kracht van de contracties van het hart. Deze chemische stress-test is een goede indicator van myocardiale zuurstofverbruik en perfusie.

Patiënten rusten op een brancard en ontvangen van dobutamine via een IV; BP en HR worden voortdurend gecontroleerd. De toenemende HR en kracht van contractie van het hart kunnen een patiënt voelen angstig maken. Hij treedt hartkloppingen, shortness van adem en borst ongemak. Zijn BP zal normaal toenemen. Een klein deel van de patiënten, ongeveer 8 procent, treedt een aanzienlijke daling van BP. Als dit gebeurt, de test is gestopt en een ander soort chemische stress test kan nodig zijn. Nadat de dobutamine wordt geïnjecteerd, een arts bekijkt de nucleaire beeldvorming scans of de echocardiogram beelden en formuleert een diagnose van de resultaten.

A2A-specifieke Receptor agonisten

Een artikel van 2009 in het Journal of nucleaire geneeskunde Technology bespreekt het gebruik van nieuwe medicijnen, genaamd A2A-specifieke receptor agonisten, die werken als adenosine, maar hebben minder nadelige bijwerkingen. Patiënten hebben aangetoond beter tolerantie bij het ontvangen van deze drugs tijdens de stress test.


gerelateerde artikelen