Complicaties van Spinale anesthesie

February 21

Complicaties van Spinale anesthesie

Overzicht

Spinale anesthesie omvat de directe toepassing van lokale verdoving drugs op zenuwwortels die betreden en verlaten van het ruggenmerg. Spinale anesthesie verdient de voorkeur boven algemene anesthesie voor vele orthopedische, urologische, gynecologic, verloskundige en vasculaire chirurgische procedures. Zoals bij elke medische behandeling, veroorzaakt Spinale anesthesie soms complicaties.

Hartstilstand

Hartstilstand treedt van Spinale anesthesie. Onverwacht, meestal verscheen in jongere en gezondere patiënten die waren anders geclassificeerd als laag risico op cardiale complicaties van de verdoving. Dientengevolge, zijn Spinale anesthesie patiënten bijna altijd behandeld met intraveneuze vloeistoffen vóór het begin van de operatie. Bovendien, voor patiënten die tonen zelfs een bescheiden daling in de hartslag of bloeddruk onder Spinale anesthesie, onmiddellijke correctie met drugs zoals atropine, efedrine en epinefrine is vereist.

Respiratoire insufficiëntie

Volgens een artikel gepubliceerd in 2006 door "Klinische Anesthesiologie", begint respiratoire insufficiëntie in patiënten onder spinale verdoving meestal een van twee manieren. Ten eerste, in bijna alle patiënten, Spinale anesthesie produceert een daling van de bloeddruk. Voor sommigen betekent dit dat niet genoeg bloed de hersenen centra die controle van de ademhaling bereikt, resulterend in gemiste ademhalingen en uiteindelijk onvoldoende zuurstof. Tweede, verdovende drugs in toenemende mate gebruikt samen met lokale verdoving in de Spinale anesthesie direct onderdrukken respiratoire centra van de hersenen. Terwijl respiratoir falen kan worden behandeld met mechanische ventilatie, de auteur raadt het probleem in de eerste plaats te voorkomen door agressief monitoring oxygenatie met behulp van een Pulsoximeter, gevolgd door een zuurstofmasker of neuscannula zuurstof voor degenen die het nodig hebben.

Neurologische letsels

Patiënten kunnen het ontwikkelen van een ernstige neurologische schade na Spinale anesthesie. Gangbare voorbeelden hiervan zijn dwarslaesie, oftewel het verlies van de mogelijkheid om te verplaatsen; paresthesie, het verlies van vermogen om te voelen; en het verlies van controle over de functies van darm of blaas. Aangezien Spinale anesthesie is uitgevoerd op het niveau L1 van het ruggenmerg--L3 in kinderen--meeste letsels van invloed zijn op de benen, billen, geslachtsdelen of onderrug. Bijna alle letsels lossen spontaan in de loop van een paar dagen of weken. Helaas, sommige zijn permanent.


gerelateerde artikelen