Symptomen van een Ministroke bij ouderen

August 24

Symptomen van een Ministroke bij ouderen

Een ministroke is ook bekend als een transient ischemic attack (TIA). Hoewel veel van de symptomen van een TIA hetzelfde als een beroerte zijn, is de schade die als gevolg van een ministroke niet permanent. Als de symptomen langer dan 24 uur of de schade permanent is, zal de artsen het classificeren als een regelmatige lijn. De belangrijkste zorg met ministrokes is dat elk een een patiënt ervaringen zijn risico verhoogt van het ontwikkelen van een regelmatige lijn in de toekomst. De symptomen zijn mild en een bejaarde, met name één leven op haar eigen, kunnen meerdere TIAs zonder dat iemand het realiseren van het lijden.

Onverklaarbare bulten en blauwe plekken

Dit kan een teken dat een bejaarde ervaart periodieke evenwicht problemen die een symptoom van een ministroke zijn kunnen zijn. Iemand ervaart van een ministroke kan struikelen of omvallen. Hij kan worden plotseling duizelig en samenvouwen. Zijn coördinatie kan lijden, dus kijk voor gebroken gerechten.

Vage klachten

Neurologische symptomen van TIAs zijn stijfheid in de nek, hoofdpijn en double vision. De symptomen verdrijven vaak voordat de bejaarde bezorgd wordt, en de pijn meestal veel milder dan met een gewone lijn is.

Moeite communiceren

Of gaat u op de telefoon of in persoon, regelmatige gesprek kan help je peilen hoe gemakkelijk communicatie voor een bejaarde is. Onduidelijke spraak, moeite om anderen te begrijpen en afasie zijn alle tekenen van een TIA. Regelmatige gesprekken kunt u onderscheid maken tussen typische tekenen van veroudering en plotselinge wijzigingen veroorzaakt door een TIA.

Betrokken? Overwegen een MRI

Veel ouderen kunnen symptomen van een TIA en niet realiseren. Geheugenproblemen worden vaak geassocieerd met lijnen, en de kleine symptomen van een ministroke zijn gemakkelijk te vergeten. Als u zich zorgen dat een geliefde een niet gediagnosticeerd ministroke heeft geleden, zijn of haar arts over de mogelijkheid van het uitvoeren van een MRI raadplegen. De MRI-resultaten kunnen weergeven schade beroerte die aanwezig op de hersenen zijn kan.


gerelateerde artikelen