Vezel graaf in groenten

June 8

Vezel graaf in groenten

Groenten zijn een goede bron van voedingsvezels. Fiber is essentieel voor het behoud van het spijsverteringsstelsel, en biedt vele gezondheidsvoordelen met inbegrip van de verlaging van het risico voor hart-en vaatziekten en diabetes, en misschien helpen om te voorkomen dat bepaalde vormen van kanker, volgens de Mayo Clinic. Het goede nieuws: een scala aan vezelrijk fruit zijn beschikbaar voor elk wat wils en zorgen voor variatie in uw dieet. De Mayo Clinic raadt krijgen van 21 tot en met 25 gram vezels per dag voor vrouwen en 30 tot en met 38 gram voor mannen.

Typen vezel

Er zijn twee basistypen van vezel: oplosbare en onoplosbare. Oplosbare vezels lost op in water en vormt een gel-achtige substantie. Het zwelt het absorbeert water. Sommige groenten hebben oplosbare vezel omvatten erwten, met 8,8 gram vezels per kopje, wortelen, 1.7 gram per stuk, psyllium, 16 gram per ounce en zwarte bonen, met 10.4 gram per kop.

Onoplosbare vezels, ook wel genoemd ruwvoer, doet niet oplossen in het spijsverteringskanaal. Het verhoogt de kruk bulk en beweegt door het spijsverteringsstelsel ongewijzigd. Dit type van vezel helpt verlichten van constipatie. Sommige groenten hebben onoplosbare vezels omvatten selderij, met 8 gram per kop, spinazie, 3,5 gram per cup en bloemkool, met 3,5 gram per kop.

Voordelen voor de gezondheid

Voedingsvezels helpt de spijsvertering en stoelgang normaliseert. Het kan zelfs vrijstelling van Prikkelbare darmsyndroom, volgens MayoClinic.com voorzien. Het dagelijks eten van een verscheidenheid van high-fiber voedingsmiddelen kan helpen lager cholesterolgehalte in bloed door het verminderen van low-density lipoprotein, slechte cholesterol, en helpen controle bloedsuikerniveaus, verminderen uw risico van Type 2 diabetes. Het kan ook lager uw risico van het ontwikkelen van aambeien.

Fiber in groenten

Een breed scala aan vezelrijk fruit eten zorgt ervoor dat u de voordelen van zowel oplosbare en onoplosbare vezels. Hoe hoger de vezel telling van de groenten, de minder porties nodig om te bereiken van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voedingsvezels.

Verwijderen van de schillen, de romp, de huid en de zaden van groenten verlaagt het vezelgehalte, volgens de Colorado State University.

De type vezel en inhoud van groenten varieert. Bijvoorbeeld, een gepofte aardappel met de huid heeft 2.9 gram vezels, een artisjok heeft 10.3 gram, suikermaïs 4.2 gram gekookt, spruiten 4.1 gram per kop, een ui 5,7 gram, bloemkool 4.2 gram per veld per kopje bonen 11.4 gram per kop.

Plantaardige vezels in voeding

Een scala aan gezonde alternatieven zijn beschikbaar om te helpen u vezelrijk fruit integreren in uw dieet. Groenten kunnen worden juiced raw met de huid en de zaden om de hoogste telling van de vezels uit de groenten. Enkele voorbeelden zijn wortelsap met 1.9 gram per kopje selderij SAP, 3.8 gram per cup en komkommer sap, 1 gram per komkommer.

Groenten zijn gegrilde, gestoomde en rauw voor verscheidenheid en om de telling van de maximale vezel uit elke groente gegeten.

Bijwerkingen

Vezelrijk groenten hebben weinig bijwerkingen. Te veel rauwkost eten kan geven sommige mensen gas. Eten van te veel wortelen annuleertekenzwenking uw huid een geel tot oranje kleur, volgens de National Institutes of Health. Dit komt door de beta-caroteen in wortelen.


gerelateerde artikelen